Färjestad skriver långtidskontrakt med succéduon

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad har tagit skär för skär åter till SHL-toppen.

Karlstadsklubben fortsätter nu också att bygga långsiktigt.

Både huvudcoachen Johan Pennerborn och general managern Peter Jakobsson skriver nya långtidskontrakt.

Johan Pennerborn, 47, och Peter Jakobsson, 47, har varit med och styrt Färjestad de tre senaste säsongerna.

Förra säsongen blev Karlstadsklubben seriesegrare i allra sista omgången tack vare bättre målskillnad än Luleå.

SM-slutspelet blev händelserikt och dramatiskt, i kvartsfinalen blev det seger med 4–3 i matcher mot HV71 och i semifinalen blev det förlust med 4–3 i matcher mot Djurgården.

Färjestad var tillbaka i den absoluta ligatoppen efter en fjärdeplats och en sjundeplats de två föregående säsongerna.

Stannar tre respektive fyra år

Både Johan Pennerborn och Peter Jakobsson hade kontrakt över nästa säsong – Pennerborn förlänger nu med ytterligare två säsonger och Jakobsson med tre säsonger.

– Jag känner en otrolig glädje, men också ett stort ansvar inför i allt det här. Vi är på väg någonstans, och att få fortsatt förtroende att vara en del i det, ja … jag blev uppriktigt rörd när jag fick frågan, säger Pennerborn.

– En ynnest att få fortsätta jobba i Sveriges finaste förening. Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få fortsätta jobba i den här miljön, säger Jakobsson.

”Poppe” ny på ledarsidan

Johan Pennerborn och Gereon Dahlgren får nu också Peter Popovic från Tre Kronor i stället för Anders ”Ante” Karlsson vid sin sida i båset.

På spelarsidan har Peter Jakobsson och sportchefen Thomas Rhodin efter alla tapp till NHL och KHL ersatt med bland annat Victor Ejdsell som återvänder från Nordamerika, finska skytte- och poängkungen Ville Leskinen samt KHL-stjärnorna Jonathon Blum och Vojtech Mozik.

Johan Pennerborn gjorde innan en säsong som assisterande coach innan han tog över efter Leif Carlsson – gotlänningen Peter Jakobsson ersatte gotlänningen Håkan Loob efter 21 säsonger på positionen.

Festlig ispremiär

På onsdagskvällen, den 31 juli, går Färjestad på is inför hemmapubliken i Löfbergs Arena med en skills competition, en match med inbjudna NHL-spelare (bland andra Marcus Johansson, Jonas Brodin, Oscar Klefbom) och avslöjande vilka som får kaptensrollerna i laget.

Första träningsmatchen är mot Dan Tangnes schweiziska Zug i Sunne nästa torsdag, den 8 augusti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM