Sverige tog andra raka segern i U18-VM

Publicerad 2018-04-21

Sverige fick bekänna färg mot Vitryssland i U18-VM.

Efter att varit i underläge större delen av matchen lyckades Sverige vända och vinna matchen med 4–3.

Sverige har nu två raka segrar i U18-VM som spelas i Ryssland.

Sverige vann premiären mot Schweiz med 3–1 efter att Skellefteås Jonatan Berggren blivit stor segerorganisatör med sitt hattrick. Inför lagets andra match mot Vitryssland var man också på förhand stora favoriter. Men det skulle bli en tuffare match än väntat.

Förbundskapten Torgny Bendelin kan knappast varit nöjd efter den första perioden. Sverige fick chansen flera gånger i numerärt överläge men hade svårt att komma till farliga chanser. Istället var det Vitryssland som bjöd Sverige på en kalldusch när Vladimir Alistrov öppnade målskyttet i slutet av den första perioden.

Sverige kvitterade två gånger om

Sverige kom ut bättre i den andra perioden och Lukas Wernblom kunde kvittera Vitrysslands ledning. Artyom Borshyov chockade sedan Sverige igen när han återigen gav Vitryssland ledningen kort därefter. Brynäsforwarden Adam Boqvist kunde kvittera efter en fin soloprestation innan den andra perioden var slut.

– Jag kommer lite halvdåligt hem i backchecken. Sen får jag pucken. Jag ser att backen är lite efter så försöker jag bara trampa förbi. Sen försöker jag bara skjuta mot bortre så att om den inte går in så kan det bli retur, säger Boqvist om sitt solomål till Sportbladet.

Mängder med utvisningar

Matchen präglades av mängder av utvisningar. Lagen turades om att spendera tid i utvisningsbåset vilket gjorde matchen till en ryckig historia. Sverige lyckades dock ta sig samman i matchens sista period. Med nio minuter kvar gav Nikola Pasic Sverige ledningen för första gången i matchen. Kort därefter kunde också David Gustafsson utöka ledningen till 4–2. Vitryssland kunde reducera med minuten kvar av matchen med Sverige lyckades till slut hålla undan och inkassera lagets andra raka seger.

– Jag tycker väl inte att vi gör vår bästa match. De var bra faktiskt men vi kom inte upp i den nivå vi vill spela. Det är klart man blir nervös när det är uddamålsledning i slutet, säger Boqvist.

Det blir inte lång vila för Sveriges U18-lag efter segern. Redan i morgon, söndag ställs Sverige mot USA. Matchen direktsänds på Sportbladet.se med start 12.30.