Pausar matchen och hyllar Lindblom

Publicerad 2020-01-12

I natt var Oskar Lindblom, 23, tillbaka i hemmaarenan Wells Fargo Center i Philadelphia.

Den cancersjuke NHL-stjärnan hyllades stort under Flyers match mot Tampa Bay.

Under en reklampaus, med 7.49 kvar av den första perioden, mot Tampa Bay Lightning ställde sig drygt 19 000 åskådare upp i Wells Fargo Center.

På plats var nämligen Oskar Lindblom.

Den svenske forwarden fick i december beskedet att han drabbats av Ewings Sarkom – en sällsynt form av skelettcancer – och har sedan dess behandlats på University of Pennsylvania-sjukhuset i Philadelphia.

”Han mår riktigt bra”

Säsongen är förstås över i kampen mot sjukdomen, men för ett par dagar sedan dök Lindblom upp på Flyers träning och träffade lagkamraterna.

– Han hade samma underbara leende som vanligt på läpparna. Det var helt klart dagens höjdpunkt. Han mår riktigt bra och är på strålande humör, sa coachen Alain Vigneault då och berättade att Lindbloms behandling går bra och att det var skönt för spelarna att få höra det.

Och i natt svensk tid såg han alltså första Flyers-matchen på plats sedan cancerbeskedet.

Oskar Lindblom fanns på läktaren i natt.

Närbilder på Lindblom visades på jumbotronen med orden ”OscarStrong” och många i arenan hade plakat med sig med hälsningar och lyckönskningar.

Tangerat rekord för Tampa

Lagkaptenen Claude Giroux har sagt att Flyers spelar för Oskar Lindblom hela denna säsong.

Men mot glödheta Tampa Bay, med nio raka segrar inför nattens match, blev det förlust.

Matchens enda mål gjordes av Pat Maroon i den andra perioden och målvakten Andrei Vasilevskiy räddade 24 skott för andra raka nollan.

De tio vinsterna är också tangerat klubbrekord för Lightning som sattes i februari förra året.

I Calgary blev Elias Lindholm matchens förgrundsfigur då han både inledde och avslutade målskyttet. Lindholms 4–3-mål kom 39 sekunder in i tredje perioden och innebär att forwarden nu är uppe i 20 mål denna säsong och delar ledningen i svenska målligan med Elias Pettersson.

Ilya Kovalchuk gjorde sitt första mål för Montreal Canadiens – och det var viktigt.

Den 36-årige ryssens fullträff kom i förlängningen och gav ”Habs” en 2–1-seger borta mot Ottawa. Därmed bröts Montreals åtta matcher långa förlustsvit.

Henrik Lundqvist var tillbaka i New York Rangers mål för första gången på nio dagar efter att rookien Igor Shersterkin fått chansen de två senaste matcherna.

Men motståndet var svårast möjliga: regerande Stanley Cup-mästaren St Louis Blues borta.

Det blev en klar förlust för Rangers, 2–5, efter att ”Henke” fått 29 skott emot sig.

Washington åkte på en stjärnsmäll hemma mot New Jersey. 1–5 blev det efter att Devils schweizare Nico Hishier gjort två av målen.

Nicklas Bäckström assisterade till ”Caps” enda, gjort av Jakub Vrana.

Rickard Rakell gjorde mål för Anaheim, hans elfte för säsongen. Men det hjälpte inte – hemmalaget Chicago vann med 4–2.

Boston slog New Islanders efter förlängning. Patrice Bergeron avgjorde i powerplay.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se