Leksand på vinnarspåret igen

Publicerad 2019-01-12

Efter två raka förluster på bortaplan är Leksand tillbaka på vinnarspåret igen.

Dalalaget tog viktiga poäng och klättrade över strecket efter 5–1 mot serietrean Karlskoga.

Vinsten var även ett trendbrott efter tre förluster mot Värmlandslaget tidigare under säsongen.

Det hann bli tre raka segrar under nye tränaren Roger Melin innan Leksand förlorade igen.

Men vid förlusterna mot Tingsryd och Västerås handlade om spel på bortais. Hemma i Tegera Arena under lördagen hittade Leksand rätt igen.

Det dröjde dock till tredjeperioden innan det lossnade helt mot topplaget Karlskoga.

Linus Persson (09.39) och Mattias Karlsson (25.58) hade fört hemmalaget till 2–0-ledning med vardera ett mål i första och andra perioden.

Karlskoga, som har hela tio poäng upp till AIK på hockeyallsvensk final-plats, hade sina chanser men i Leksandsmålet storspelade Jonas Arntzen.

I sista perioden ökade Leksand tempot och tog över matchen mer och mer inför 4 575 åskådare.

Oskar Lang gjorde 3–0 (42.39), Karlskoga fick hopp via Carl Berglunds reducering (46.36), men sedan stängde Mattias Karlsson med sitt andra mål för kvällen matchen med 4–1 (48.04) innan David Rundqvist fastställde slutsiffrorna till 5–1 (53.52).

En välbehövlig seger för Leksand som klättrade upp på slutspelsplats som åtta i tabellen.

* * *

I Umeå skrällde jumbon Vita Hästen med en 2–0-seger mot Björklöven. Norrköpingslaget ligger dock fortsatt sist i tabellen, med 12 poäng upp för att undvika nedflyttningskval.