Har vi sett säsongens märkligaste utvisning redan nu?

En sekund – så länge hann Oskarshamns Tyler Kelleher vara på isen innan han visades ut på nytt mot Djurgården.

– Jag tänkte ”vad sjutton händer?”, säger IKO:s tränare Håkan Åhlund.

IK Oskarshamn

SHL-nykomlingen IK Oskarshamn tog ledningen mot fjolårssäsongens finalister Djurgården redan efter en och en halv minut genom Gustaf Franzén.

Nyförvärvet från Färjestad, Alexander Reichenberg, gjorde sedan 2–0 bakom den a-lagsdebuterande målvakten Lucas Rheyneuclaudes, 18.

Men i slutet av den första perioden drabbades hemmalaget av en minst sagt udda utvisning.

”Vad sjutton händer?”

IKO:s forward Tyler Kelleher hade avtjänat sina två minuter i utvisningsbåset när båsdörren öppnades. Pucken kom studsandes i mittzon och amerikanen sträckte sig för att försöka nå den innan Djurgårdens Mathias Guter.

Då blev han utvisad på nytt för interference.

Domaren ansåg nämligen att Kelleher fortfarande befann sig i utvisningsbåset och han fick därmed återvända till botbänken omgående.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Jag tänkte ”vad sjutton händer?”. Interference? De skapar saker för sig själva, domarna. Men är det så, så är det så, konstaterar IKO:s tränare Håkan Åhlund.

”Det finns ingen anledning”

Michael Haga tröstmålade för Djurgården i den andra perioden men annars handlade det mesta om Oskarshamn som till sist vann med hela 6–1.

– Vi fick praktisera powerplay och boxplay väldigt mycket. Det fanns många delar vi fick praktisera och det är det träningsmatcher är till för. Vi spelade med fart och intensitet, säger Åhlund som inte lägger någon vikt vid resultatet.

– Nej, ingenting. Det finns ingen anledning, det är inte värt någonting mer än att vi får se nya spelare och så.

Oskarshamn möter Linköping i Halmstad härnäst. För Djurgården väntar Brynäs på lördag innan det är dags för spel i CHL.

HV71 tog sin första seger under försäsongen borta mot Adler Mannheim.

Efter att Christoffer Törngren gjort 1–0 vände de regerande tyska mästarna till 1–2. Johannes Kinnvall kvitterade sedan i tredje perioden och Linus Sandin avgjorde med ett skott från blålinjen. De två sista målen kom i powerplay.

HV71 har tidigare förlorat mot Frölunda (3–4 efter förlängning) och Malmö (1–4).