Färjestad vann efter tränarens succédrag

Publicerad 2019-11-21

Efter veckans debacle mot Frölunda ändrade Färjestad om i samtliga kedjor till toppmötet med Rögle.

Ett drag som gick hem.

– Det var viktigt för oss att studsa tillbaka i dag, säger målskytten Victor Ejdsell till C More efter seger med 4–3 i Ängelholm.

Efter tisdagens käftsmäll i CHL mot Frölunda (förlust med hela 2–8) valde Färjestads tränare Johan Pennerborn att möblera om rejält i sin laguppställning mot Rögle.

Nya konstellationer fanns att hitta i varenda kedja hos bortalaget inför toppmötet i Catena arena. Genialt eller ett desperat försök att väcka laget från Karlstad?

Svaret skulle visa sig bli det första.

Knappt fyra minuter efter första nedsläpp hade Färjestad fått utdelning efter en soloräd från Marcus Nilsson. Forwarden fick ohotat driva pucken från mittcirkeln och in i offensiv zon innan han rundade kassen och snyggt lirkade in ledningsmålet med en backhand.

Victor Ejdsell gjorde ett mål borta mot Rögle. Arkivbild.

Fick ny kemi

Rögle gav förvisso svar på tal när hemmalagets Nils Höglander nio minuter senare gjorde det han är bäst på. Nämligen att göra snygga mål. 18-åringen erövrade fräckt pucken i egen zon innan han satte full fart framåt, gick på eget avslut och prickade in 1–1 perfekt i det bortre krysset.

Men Färjestad hade bestämt sig. Den här kvällen skulle inte sluta med ett nytt tungt nederlag – och med två minuter kvar av första perioden återtog de vitklädda gästerna ledningen genom Victor Ejdsell.

– Det var en väldigt bra period av oss, sade målskytten till C More efteråt och hyllade Pennerborns drag att ändra om i formationerna.

– En match som i dag, efter det som hände i tisdags, är det en bra grej att göra. Det skapar bra energi, man snackar med varandra, får nya idéer och det bygger en ny kemi på något sätt.

Skapade nerv

Och energin gick på högvarv även i period nummer två där Färjestad ökade på till både 3–1 och 4–1 via Linus Johansson och Carl Jakobsson.

Rögle gav sig dock inte och reducerade till 2–4 tack vare Adam Edström – och efter att Anton Bengtsson snappat upp en målvaktsretur och gjort 3–4 med 5.28 kvar på klockan blev det spännande in i det sista.

Men trots forcering med sex man på isen blev det inga poäng för Ängelholmslaget den här kvällen. I och med förlusten halkar Rögle ned till sjätte plats i SHL medan Färjestad är fortsatt fyra.