Publicerad 2024-03-19

Alexander Wiklund fick matchstraff för en slashing i knävecket på Alexander Ytterell i Djurgården.

Nu stängs den rutinerade Björklöven-forwarden av i en match av disciplinnämnden.

Därmed missar 33-åringen den kommande matchen i kvartsfinalen mellan lagen.

Det var vid ställningen 2–0 i den andra perioden som Alexander Wiklund tappade humöret.

Efter en duell med backen Alexander Ytterell svarade han med ett yxhugg med klubban bakifrån.

Situationsrummet skrev i anmälan: ”När det gått 6.54 sekunder i period två så får Björklöven-spelaren Alexander Wiklund en lätt knuff så att han tappar balansen. Han reser sig upp och åker emot Djurgårdsspelaren och ger igen med en ordentlig slashing i knävecket.”

”Onödig och vårdslös”

Alexander Wiklund uppgav själv till disciplinnämnden: ”Slashingen från min sida var onödig och vårdslös. Dock är inte straffet i paritet med handlingen. Det skulle stannat vid en utvisning i matchen och ej skickas vidare för utredning av ytterligare straff.”

Djurgården leder matchserien i bäst av sju matcher med 1–0, efter 6–2-segern på Hovet.

Björklöven-målvakten Joona Voutilainen byttes ut mot Niklas Svedberg efter 182 sekunder, sedan han släppt in två mål på de första skotten.

Djurgården hade ledningen med 5–0 redan efter två perioder innan Björklöven snyggade till siffrorna något.

Match två spelas i Stockholm på onsdagskvällen, innan kvarten vänder till Umeå för matcher fredag och söndag.

Hockeyallsvenskan: Slutspelet 2024 – alla matcher och datum