Oliver Ekman-Larsssons känslosamma möte

avMalin Wahlberg

Oliver Ekman-Larsson skickade en ersättare i sitt ställe när han inte kunde ta emot ett hederpris efter att hans mamma gått bort.

Nu har Arizona-kaptenen fått chansen att tacka Kyla Silas.

Oliver Ekman-Larsson tog en paus från hockeyn och lämnade sitt lag Arizona Coyotes när hans mamma gick bort i cancer i april 2017. Kaptenen missade de tre sista matcherna av NHL-säsongen och kunde därmed inte ta emot priset "Community Man of the year”. 

Priset delades ut av Arizona för att hylla Ekman-Larssons insatser utanför isen. I stället skickade svensken Kyla Silas från organisationen ”Boys & Girls Clubs of Grater Scottsdale” för att ta emot priset.

”Gick igenom en tuff period”

Nu har Ekman-Larsson fått chansen att träffa Silas. 

– Jag fick inte chansen att tacka för att du hoppade in för mig när jag var tvungen att lämna och åka till Sverige. Jag vill bara säga tack för det, jag hoppas att du hade kul, säger han i ett inslag i NBC, som du kan se i tv-spelaren ovan. 

Silas svarar med en hyllning.

– Att se och höra allt du har gjort. Det är så många personer i det laget men en person kan göra stor skillnad och det är fantastiskt, säger hon.

Ekman-Larsson berättar också att han kände ett stort stöd efter hanns mammas död.

– Jag gick igenom en tuff period, min mamma gick bort för ett par år sedan och jag kände att alla runt mig var där för mig, säger han i ett inslag i NBC och fortsätter: 

ARTIKELN HANDLAR OM