Toronto rasade samman – 0–7!

Publicerad 2016-01-10

Det var kanske säsongens bottennapp i NHL.

0–0 efter den första perioden mot San Jose – sedan gjorde Toronto det mesta fel och föll med 0–7!

– Jag vet inte hur jag ska förklara detta, säger Leafs-kaptenen Dion Phaneuf.

Samtidigt svarade Sharks-duon Brent Burns och Joonas Donskoi för två konstmål.

Det såg okej ut efter en period. Ställningen var 0–0 och Toronto vann faktiskt skotten med 12–7.

Men i den andra perioden inleddes det stora raset.

Det började med ett briljant mål av ligans målfarligaste back, Brent Burns.

Den skäggige jätten fick tag på pucken i mittzon, fintade bort Nazem Kadri och åkte enkelt förbi Leafs-kaptenen Dion Phaneuf innan han sprätte upp trissan högt förbi målvakten Jonathan Bernier för sitt 17:e mål denna säsong.

– Statistiken visar att det första målet kan förändra matcher, sa Burns i rena rama Hamrén-stil.

Hjärnsläpp i PP

Och visst – det blev en total förändring.

2–0 kom fyra minuter senare. Om ettan var snyggt så var tvåan ett totalt hjärnsläpp från Torontos sida.

Bortalaget hade powerplay när nämnde Burns rensade från egen zon. Två Leafs-spelare åkte och bytte i stället för att åka efter pucken vilket gav San Joses Tommy Wingels och Matt Nieto ett två mot noll-läge mot Bernier. Wingels passade och Nieto gjorde mål.

Sedan kom 3–0 (Joe Pavelski) och 4–0 (Tomas Hertl) innan mittenperioden var över.

Drömmål av Donskoi

Lönnlövens ras fortsatte i tredje perioden.

Melker Karlsson satte 5–0 i friläge och finländare Joonas Donskoi stod för ett nästan lika vackert mål som Burns tidigare när han på egen hand fintade bort en Toronto-spelare och sedan satte 6–0 köksvägen.

Tomas Hertl avslutade med sitt andra mål för kvällen till osannolika 7–0.

"Tog oss på bar gärning"

– Jag tycker vi startade riktigt bra. Vi gjorde många bra saker, men sedan stannade vi ute på isen för länge i powerplay och gav bort ett mål i numerärt underläge. Det är så enkelt. Vi skulle ha bytt tidigare i stället för att försöka mjölka ur mer och de tog oss på bar gärning. Fram till det var vi fortfarande bra, säger Torontos coach Mike Babcock enligt nhl.com.

– Sättet vi förlorade på i kväll... jag vet inte hur jag ska förklara det, säger en besviken Dion Phaneuf.

Sharks 7–0-segern var en tangering av säsongens största seger i NHL. Även Nashville vann med de siffrorna den 14 november mot Winnipeg.

Arizona fortsätter sin succé. I morse blev det en klar 4–0-seger hemma mot Nashville och de nederlagstippade prärievargarna är fortsatt tvåa i Pacific division.

Rookiemålvakten Louis Domingue räddade 26 skott för sin andra nolla och skadade förstekeepen Mike Smith kan få svårt att behålla sin plats när han återvänder. Domingue har en räddningsprocent på 94,7 på sina åtta starter.