Tre nattsvarta minuter med tre insläppta mål på tre skott.

Nej, inte ens det kunde stoppa segermaskinen Luleå.

Segersviten är uppe i tolv nu.

Och seriesegern rycker allt närmare.

Allt tydde på att den här matchen skulle gå i samma riktning som vanligt och att Luleå ganska smärtfritt skulle få behålla sin svit.

1-0 kom tidigt och sedan var det en intensiv jakt på ytterligare ett mål. Ett skott tog stenhårt i insidan av stolpen.

Sedan hände de mest märkliga ting.

Krisande Linköping stack upp och lyckades kvittera på en läcker styrning av Olle Lycksell.

En dryg minut senare stack LHC upp igen – och lyckades ta ledningen via Broc Littles listiga skott.

Men det var inte slut där. Ytterligare en minut senare slog Olle Lycksell till igen med sitt andra drömmål för kvällen.

Tre skott – tre mål.

Serieledarna skakade

Fram till dagens match hade Lycksell gjort tre mål på hela säsongen. Nu gjorde han alltså två inom loppet av tre minuter mot seriens tätaste försvar.

I det läget var Luleå såklart klart skakat.

Men en periodpaus senare var hemmalget i alla fall fast beslutet att ge jakten en rejäl chans. Det resulterade i ytterligare två stolpskott och ytterligare skott som var ytterst nära att gå in, innan Jack Connolly kunde reducera till 2-3.

Jakten fortsatte i den tredje perioden där kvitteringen kom i boxplay. Austin Farley kunde enkelt peta in pucken i öppet mål efter en genial passning från Jack Connolly.

Låg bakom segern

Den verkliga pärlan var ändå segermålet. I en våldsam Luleåpress gled pucken upp till Daniel Sondell vid blålinjen. Sondell tog i för Luleå, segersvit och serieseger och bombade upp pucken i krysset.

Efter det målet hade faktiskt Linköping riktigt stora chanser att kvittera – men då stod han där som vanligt i hjälterollen: han som utsågs till SHL:s bästa spelare i februari.

Joel Lassinantti

För Linköping var förlusten riktigt tung. Laget har nu tio förluster på de elva senaste och kommer allt längre ifrån play off.