Frölunda slog HV71 – hakar på i toppen

Publicerad 2019-12-30

Två raka förluster mot HV71 fick räcka.

Frölunda vann toppmatchen borta mot smålänningarna med 2–1 – tack vare Rhett Rakhshani som avgjorde i slutskedet.

– Skönt, förstås, sade amerikanen i C More.

Regerande mästaren Frölunda gör återigen en bra säsong och skuggar serieledande Luleå i tabelltoppen av SHL-ishockeyn.

Laget från Göteborg har dock blandat och gett i de senaste omgångarna och hade i princip förlorat varannan match sedan i slutet av november inför måndagens möte med HV71.

Ett lag som varit svårt att knäcka.

Jönköpingsgänget – som åkte ut i kvartsfinal i fjol – hade vunnit båda mötena med Frölunda inför bataljen i Kinnarps arena, det senaste med 4–2, och gick förstås för att utöka sviten.

"Sköljer över"

Så blev det inte.

Efter en jämn förstaperiod tog ett spelhungrigt Frölunda över i andra och lyckades – trots hård anstormning från hemmalaget i tredje – knyta ihop säcken på slutet.

Det luktade dock mål redan i andra, där Frölunda vann skotten med 14–4 utan att få in pucken.

– Frölunda spelar lite bättre än vi den här perioden. Vi får inga långa anfall utan får mest lägga ifrån oss och så sköljer de över oss, sade HV-backen Christoffer Persson i C More i andra perioden.

Frölundas Theodor Lennström:

– Absolut en mycket bättre andraperiod. Vi får längre anfall, sätter hårdare press på dem och stressar dem till misstag. Men vi måste sätta chanserna också. Vi måste fortsätta så här så tror jag att vi avgör.

Frölunda tabelltvåa

Efter två mållösa perioder small det sedan direkt i början av tredje. Först gjorde Frölunda 1–0 genom Joel Mustonen, målet efter 42 sekunder, och sedan kvitterade Juuso Ikonen för hemmalaget efter 2.14.

Frölunda fick dock sista ordet. Med drygt tre minuter kvar satte Rhett Rakhshani 2–1 via ribban och sedan ryggen på HV-målvakten Jonas Gunnarsson och sköt hem segern till gästerna, som förlorade skotten med 3–14 i sista.

– Jag hade lite tur, men det tar jag. Det var en tajt match. Vi höjde oss i andra och tredje perioden, sade Rakhshani i C More efter matchen.

Frölunda har nu två raka segrar och ligger tvåa i tabellen, fyra poäng efter serieledande Luleå. HV71 är femma.