Huskvarna – Vätterstad 7–1?

Nej, men H(uskvarna)V(ätterstad)71–Timrå – 7–1.

– Spelarna gör som tränaren säger, flinar HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh i C More efter storsegern.

HV71

HV71 har glidit på den fina formen sedan Stephan ”Lillis” Lundh tog över laget. Senast, i smålandsderbyt mot Växjö, blev det seger med 4–2.

Timrå kom i stället från en 2–5-förlust mot Färjestad i Medelpad och var, som brukligt, i stort behov av poäng för att klättra från jumboplatsen.

Överkörning

Skulle motivation slå klass?

Svaret blev nej. I versaler.

HV71 satte i högsta växeln från start och gjorde 2–0 inom loppet av fem minuter av den första perioden. Johannes Kinnvall kvitterade för Timrå, men sedan var det bara gulblått i målprotokollet.

Mattias Tedenby satte 3–1 innan strax innan den första perioden var slut och den andra perioden blev det en rejäl torktumling för Timrå.

09.23: 4–1, Anton Bengtsson med ett vackert avslut i krysset.

11.10: 5–1, Simon Önerud efter ett distinkt dragskott i Niklas Svedbergs vänstra hörn.

16.35: 6–1, Robin Figren från slottet.

19:58: 7–1, Anton Bengtsson hittar nätmaskorna – och samma kryss – igen.

”Är inte där och spelar hockey”

En hemsk period för tabelljumbon.

– Vi blir frånåkta på alla plan och vi vinner inga närkamper och är inte där och spelar hockey i dag, sa lagkaptenen Hampus Larsson i pausen.

C More: Vad ska ni göra för att stoppa blödningen?

– Det gäller att kriga för Timrå och visa vad man vill göra och kolla sig själv i spegeln och visa vad man går för. Vi ska inte tänka så mycket. Vi ska ge fan i det och köra i stället.

Bortlaget lyckades med uppdraget – den tredje perioden blev mållös och smålänningarna ”stannade” alltså på sju mål framåt.

När HV71:s tränare Stephan Lundh fick frågan om varför det går så bra flinade han och svarade kort och gott:

– För att de (spelarna) gör som tränaren säger.