Krismöte efter stenhårda domar-påhoppet

Hockeyallsvenskan agerar efter AIK-spelarens sågning

avTomas Ros

Efter Anton Holms raseri mot domaren på fredagskvällen agerar Hockeyallsvenskan och kallar till krismöte.

Nu vill man att Holm straffas för sitt beteende.

– Jag ska ha telefonmöte med den sportsliga ledningen för Hockeyallsvenskan. Det som AIK-spelaren säger är inte acceptabelt och jag har fått påtryckningar från flera klubbar att vi måste agera, säger Tomas Thorsbrink, domarchef.

Det var efter matchen mellan Modo och AIK på fredagskvällen som CMore intervjuade AIK:s stjärna Anton Holm.

Och istället för att visa glädje för tre poäng i toppmötet kom en av de grövsta domar-sågningarna på länge. I skottgluggen domare Peter Lyth.

– Man står mest och tänker på domaren nu, det är så det är, sa Holm till C More.

Han utvecklar sedan:

– Hur usel han är. Jag tror tror alla ser det, man behöver inte förklara, jag vet att ni ser det också, alla i publiken ser det också.

– Jag hoppas han blir av med sin domarlicens faktiskt. Han är bedrövlig tyvärr. Bland de sämsta domarna jag varit med om.

Ledningen agerar

Nu har ledningen för Hockeyallsvenskan sovit på saken och bestämt sig för att de inte kan låta domarsågningen gå obemärkt förbi.

– Vi har ett ansvar mot samhället, kommande generation av domare, Lyth, Hockeyallsvenskan och alla de unga hockeyspelare som lyssnade på Holm i går. Jag blir mer och mer irriterad varje gång jag hör vad Holm säger och det gör ont i mig, säger Tomas Thorsbrink, domarchef för SHL och Hockeyallsvenskan.

Hockeyallsvenskan saknar ett verktyg för att straffa spelare för saker som sägs i omklädningsrummet till media. Den möjligheten finns i SHL via ett internt råd.

– Men det finns andra sätt. Jag ska ha telefonmöte med den sportsliga ledningen för Hockeyallsvenskan sätta ihop en plan. Vi kan inte låta det här gå förbi, säger Thorsbrink.

Inga direkta hot

Möjligheterna är följande:

Hockeyallsvenskan ser till att AIK agerar mot Holm.

Personligt möte mellan domarchef och Holm.

Gå igenom klubbarnas avtal med Hockeyallsvenskan för att se om Holm skadad Hockeyallsvenskans rykte och varumärke.

– Jag undrar vad AIK:s sponsorer säger om Holms agerande? Jag skulle inte tycka att det är så vackert. Det finns också andra krafter i det här, väldigt mörka sådana. När man slänger ur sig en sådan här sak öppnar man upp för en hotbild mot domaren. Att det blir legitimt att säga vad man vill eller skriva vad man vill till domaren och hans familj. Vi måste agera, säger Thorsbrink.

Lyth har inte utsatts för några direkta hot efter Holms utspel.

– Men ser man många kommentarer på sociala medier så är det inte så trevligt, utvecklar Thorsbrink.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Cmore