Publicerad 2016-03-19

Söderberg fixade viktiga poäng i jakten på slutspel

Colorado jagar viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Det såg länge tungt ut i nattens match mot Calgary – men då klev Carl Söderberg fram.

Avalanche svarade för en stark comeback och det var svensken som tog matchen till förlängning.

– Det var två oerhört viktiga poäng för oss, säger Mikkel Boedker som satte avgörande straffen i Colorados 4–3-seger.

Det var ett Colorado med flera tunga avbräck som tog sig an Calgary i Saddledome i natt. Lagets store målskytt Duchene (29 mål) saknades på grund av knäskada och Gabriel Landeskog avtjänade den sista av tre matchers avstängning efter crosscheckingen mot Anaheims Simon Despres den 9 mars.

Släppte in två mål i PP

Och det såg länge tungt ut för Avalanche som inför matchen låg en poäng före Minnesota i kampen om den sista wild card-platsen.

I den andra perioden – i Colorados power play – gjorde Calgary två mål inom 30 sekunder och gick upp till en 3–1-ledning.

– Det var inte årets bästa power play av oss, det ska inte kunna hända, säger Boedker till Avalanches hemsida.

Men då svarade Colorado för en stark comeback.

Tyson Barrie satte 3–2 i den andra perioden och med tio minuter kvar av matchen höll sig Carl Söderberg framme och petade in kvitteringen efter en stökig situation framför Calgary-målet.

Det var svenskens tolfte mål för säsongen.

”Ger oss mer andrum”

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen klev Mikkel Boedker fram och blev ende målskytt.

– Det var två oerhört viktiga poäng för oss. Det ger oss lite mer andrum. Vi kan inte ta någonting för givet, men ju fler poäng vi kan ta när de andra inte spelar desto bättre. Vi kan inte lita på att någon annan ska göra jobbet åt oss, vi måste göra det själva, säger Boedker enligt nhl.com.

Rysarmöte 26 mars

De två poängen var oerhört viktiga för Colorado i jakten på slutspelsplats.

Kampen om den sista wild card-platsen i den västra konferensen handlar just nu framför allt om två lag, Colorado och Minnesota.

I och med segern mot Calgary ligger Avalanche just nu tre poäng före Wild som dock har en match mindre spelad.

Minnesota tar emot Carolina på hemmaplan i kväll, men den viktigaste matchen i slutspelsracet spelas nästa lördag – då möts Colorado och Minnesota.