Växjö vann enkelt mot Rögle i Vida arena.

Smolken i bägaren?

Att Joel Persson sänkte sin lagkamrat Brendan Shinnimin med ett hårt slagskott.

Rögle BK

Växjö hade fyra raka segrar hemma i Vida arena inför kvällens möte med Rögle – och nu är sviten uppe i fem.

De regerande mästarna tog en betryggande ledning upp till 2–0 i den första perioden efter mål av Janne Pesonen och Filip Cederqvist.

Trots detta orsakade Växjö huvudbry för tränaren Sam Hallam.

Med tre minuter kvar av den första perioden fick han från båset se sin stjärna Brendan Shinnimin sänkas med ett slagskott från lagkamraten Joel Persson.

Fick föras av isen

Pucken såg ut att ta i skrevet på kanadensaren som grinade illa och inte kom tillbaka mer i spel efter att ha fått hjälp från lagkamrater att föras av isen.

Dessförinnan hade Shinnimin hunnit med noteras för en assist när han elegant lyfte fram pucken till Janne Pesonen som satte 1–0.

Även Daniel Rahimi tvingades bryta matchen på grund av skada.

Växjö ökade på till 3–0 i den andra perioden genom Dominik Bokk innan Leon Bristedt reducerade till 3–1 i slutperioden.

Slutresultatet fastställdes till 4–1 efter att David Bernhardt avgjort i tom kasse.

– Hela laget har kommit upp och det är perfekt inför slutspelet att ha den här formen, säger Bernhardt till C More efter segern.