Rangers vann målfest mot Montreal

Publicerad 2024-02-16

NEW YORK. Mika Zibanejad stod för ett mål och två assist – och bäste kompisen Chris Kreider för ett hattrick.

Därför lyckades heta New York Rangers ta sjätte raka segern mot Montreal hemma på Madison Square Garden.

– Det var på tiden att vi fick lite islossning, säger Mika när vi träffar honom efter 7-4-segern.

New York Rangers brukar ha svårt för Montreal Canadiens och det började inget vidare hemma på Manhattan i natt heller.

De var bleka och salfsiga under hela inledningsperioden och hamnade helt logiskt i 0-1-underläge innan första pausen.

Men sedan vaknade framförallt Mika Zibanejad och hans mångårige radarpartner Chris Kreider och då var det godnatt för de unga gästerna från norr.

Mika smällde in sitt sjuttonde mål för säsongen med ett karaktäristiskt direktskott (under avvaktande utvisning i numerärt underläge, sällsynt nog) och bredde två läckra mackor till målgivande passningar, medan Kreider alltså prickade in tre mål.

– Det var på tiden att vi fick den islossningen, säger Mika i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Kanske fick vi igen lite för alla chanser vi missade mot Calgary.

Även Will Cuylle, Vincent Trocheck och finländaren Kaapo Kakko nätade och till slut var det alltså med siffrorna 7-4 Rangers säkrade sjätte raka segern.

– Spelmässigt var det inte vår bästa match, men vi fortsätter vinna och det var skönt, konstaterar Mika.

En ganska rejäl dos smolk fick Manhattan-laget dock tugga i sig då veteranen Blake Wheeler redan i mitten av första perioden tvingades avbryta matchen efter att ha vridit sönder en fot, alternativt ett knä.

– Att behöva se det var tufft. Men hur allvarligt det är vet vi först imorrn, suckar coachen Peter Laviolette.

Härnäst väntar friluftsövningar för New York Rangers. De spelar utomhusmatch mot eviga rivalen New York Islanders på jättelika Metlife Stadium i New Jersey på söndag (21.00 svensk tid).

– Ja, det ska bli väldigt kul. Jag har familj i stan över helgen och ser fram emot att få uppleva den matchen, säger Mika.