Svenskarnas vinst fick St. Louis coach sparkad

Publicerad 2023-12-13

NEW YORK. Detroit-svenskarna Lucas Raymond och Jonathan Berggren fick en coach sparkad i NHL i natt.

De gjorde i alla fall båda mål när Detroit slog St. Louis – och direkt efteråt blev Craig Berube avskedad.

Drew Bannister från Blues farmarlag tar över tills vidare.

Efter en oväntat framgångsrik höst har St Louis Blues hamnat i en tung svacka och åkte på fjärde raka förlusten i natt, mot Detroit med 6-4 – trots att de hade 4-3-ledning inför tredje perioden.

Det misslyckandet fick milt uttryckt konsekvenser.

När krutöken lagt sig meddelade klubbledningen att Craig Berube får sparken med omedelbar verkan och tills vidare ersätts av Drew Bannister, tränaren i farmarlaget i Springfield.

Berube har coachat Blues i åtta säsonger och hyllades som en hjälte efter klubbens första Stanley Cup-titel 2019, men nu är hans saga i Missouri-metropolen alltså över.

General managern Doug Armstrong ämnar förklara det drastiska beslutet vid en presskonferens under torsdagen.

Detroit bröt förlustsvit

Red Wings lyckades med sin comeback i slutperioden bryta en tre matcher lång förlustsvit – och är glada över det, snarare än åt att de fick Berube fockad.

– Den här segern känns riktigt bra, säger Lucas Raymond till nhl.com.

– Vi spelade mot Stars i Dallas så sent som igår och lyckades ändå komma tillbaka på det sättet i tredje perioden. Det säger mycket om vår grupp.

Lucas prickade själv in kvitteringen 48 sekunder in i slutakten och assisterade sedan till Robby Fabbris 5-4-mål sex minuter senare.

Tidigare i matchen gjorde även Jonathan Berggren mål – för andra matchen i rad.