Komarek avgjorde för Luleå: Ingen bra match

Publicerad 2020-02-27

Jumbon Oskarshamn slet och frustade sig till en poäng mot serieledaren Luleå.

Men Konstantin Komarek avgjorde i förlängningen.

– Jag tycker inte att vi gör någon bra match, säger han till C More.

För att vara sist i SHL strider ändå Oskarshamn tappert. I tisdags räddade Rickard Palmberg en pinne i slutet av tredje perioden mot Färjestad, i en match som de förlorade med 4–3 efter förlängning.

Borta mot Luleå såg det likadant ut.

3–2 med fyra minuter kvar. Och ändå, efter en stökig och svettig situation runt Luleås bur, fann Filip Karlsson pucken och backhandlyfte in 3–3.

Nöjda med en poäng

I sudden death fick Luleå powerplay och där blev topplaget för svårt att stå emot. Konstantin Komarek sköt i skäret, mer på finess än på kraft, och träffade främre krysset.

Det var Oskarshamns tionde raka förlust och ändå var de inte helt besvikna.

– En tung förlust, men vi gör ett jäkligt bra jobb och tar igen till 3-3. Någonstans får vi vara nöjda med det, säger Filiph Engsund till C More.

Komarek resonerade ungefär likadant: segern var skön, målet var skönt att göra, men motståndet förtjänar ändå beröm.

– Oskarshamn är ett bra lag, men det är alltid kul att avgöra, säger han till C More.