Då vände Frölunda mot HV71 och vann med klara 4–1.

– Så här ser det ut när vi spelar bra i en hel match, säger Lasch till C More.

Frölunda HC

Frölundas storstjärna Ryan Lasch har inte riktigt fått det att stämma poängmässigt i inledningen av SHL-säsongen.

På nio spelade matcher hade amerikanen bara gjort ett mål och tre assist. En viss skillnad mot de 55 poäng han noterades för på 49 matcher förra säsongen.

Men kanske börjar det nu lossna för Lasch. I hemmamötet med HV71 stod han för två mål och en assist när Frölunda vände underläge till seger med 4–1.

– Så här ser det ut när vi spelar bra i en hel match. Då är vi ett bra lag och svåra att möta. Skönt att studsa tillbaka på hemmaplan efter att vi förlorat i torsdags, säger Ryan Lasch till C More.

Första poängen – i 111:e matchen

Lasch ordnade 1–1 i powerplay i slutet av den första perioden när han sköt mellan benen på först backen Martin Fehérváry och sedan Jonas Gunnarsson i HV-målet.

I den andra perioden satte han sedan 3–1 från nära håll, fint assisterad av Chay Genoway. Däremellan kontrade 21-årige Kristoffer Gunnarsson in 2–1. Noterbart är att det var hans första (!) poäng i SHL i den 111:e matchen.

Som grädde på moset stod Ryan Lasch i period 3 för en fin framspelning till Joel Lundqvist som, sin vana trogen, fanns placerad framför mål och satte pucken högt med ett rappt skott.

Markus Ljungh gjorde HV71:s mål i den första perioden. Smålänningarnas svit på tre raka segrar bröts i och med förlusten.