Timrå vann efter straffrysare – Dahlén hjälte

Publicerad 2019-10-27

Jonathan Dahlén.

Det satt långt inne – men till slut fick Timrå jubla efter två raka förluster i hockeyallsvenskan. Det blev seger på straffar hemma mot Vita Hästen för förra säsongens SHL-lag, som vann med 6–5.

Måltjuven Jonathan Dahlén satte den avgörande straffen och blev matchhjälte efter att ha gjort två mål – varav ett på straff – under ordinarie tid.

Segern innebär att Timrå behåller sin andraplats i tabellen.

Trean Karlskoga körde över Almtuna med 5–2 på hemmaplan efter två mål av Tor Immo och tre assist av Wilhelm Westlund och har nu en poäng upp till Timrå.

I botten hade AIK en tung kväll hemma mot Västerås. Tabelljumbon hämtade upp 0–4 till 3–4 men sänktes sedan av ett snöpligt självmål av Oskar Drugge till 3–5 med knappt åtta minuter kvar av den tredje perioden. AIK föll till slut med 4–5 och är fortfarande sist i serien.