”Blir det en studspuck och en kontring… det sög”

Blytung förlust för Rangers i natt

Publicerad 2019-12-07

NEW YORK. I natt åkte New York Rangers på årets hittills bittraste förlust.

Montreals Nate Thompson satte 2–1 när blott en dryg minut återstod av Original Six-dramat på Madison Square Garden.

– Det sög, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

Rangers har varit med om värre magplask och större nederlag under hösten, absolut.

Men inget som svidit lika mycket som det mot Montreal på hemmais i natt.

Ställningen var 1-1 när Nate Thompson under en kontring med en minut och sju sekunder kvar fick tag i en retur och dunkande in avgörandet bakom Alexandar Georgiev.

– Ja, det var tufft. Vi gjorde ingen kanonmatch men var bättre än mot Columbus igår, vi rättade till det som skulle rättas till, suckar Mika Zibanejad.

– Så blir det en studspuck och en kontring och de kan göra mål när en minut återstår…det sög.

Mika och hans lagkamrater får försöka pigga upp sig med vetskapen att de under lördagen flyger till Las Vegas och sedan blir kvar på Västkusten i en hel vecka.

– Det är tunga, svåra lag vi möter där, men det brukar alltid vara en rolig resa när vi vi verkligen kommer ihop som ett gäng, konstaterar han.

Nate Thompson.

Nej, Devils nye befälhavare Alain Nasreddine vet fortfarande inte hur det känns att vinna i NHL som huvudcoach.

Taylor Hall såg visserligen till att de rödvita jävlarna fick 1-0-ledning i nattens hemmamatch mot Chicago, men gästerna kvitterade i andra perioden och vann till sist på straffar.

Jesper Boqvist satte sin straff under avgörandet, fast inte ens det hjälpte alltså.

Phil Kessel hyllades med video och standning ovation när han i natt återvände till Pittsburgh för första gången sedan han trejdades till Arizona i somras.

Men det var allt Penguins ville bjuda på. De vann matchen mot de långväga gästerna med 2-0.

Västjumbon LA Kings bjöd Edmonton bra motstånd i Rogers Place, men det räckte inte hela vägen fram. Oilers vann med 2-1.

Washington fullbordade en mäktig ”roadtrip-sweep” med en 3-2-seger mot Anaheim i morse.

Därmed har de för första gången i klubbens historien tagit full pott under Kalifornien-trippeln mot San Jose, LA Kings och Anaheim – och dessutom bärgade de en seger även mot Detroit på vägen dit.

Carl Hagelin bidrog med en assist mot ankorna.