USA vinner semifinalen mot Sverige i J18-VM (4–3) och mardrömmen fortsätter.

Men jag led verkligen med svenskarna den här gången.

De var med i matchen ända in på mållinjen.

USA är Sveriges verkliga mardröm i J18-VM och tyvärr fortsätter den ett tag till.

Svenskarna har nu bara vunnit två av totalt femton möten genom tiderna och senaste segern kom 2010 - för sju år sedan.

Lagen möttes i gruppspelet och då vann USA med klara 5-1.

Nu var det betydligt jämnare och svenskarna tog matchen till en lång förlängning och var bara 21 sekunder från ett dramatiskt straffavgörande.

Då snodde Ryan Phoeling pucken från svenske backen Filip Westerlund i offensiv zon och skickade den vidare till en helt fri Sean Dooghe.

Fegade i förlängningen

Och J18VM:s minste spelare (han är bara 160 cm lång), visade att han är en av de största när han skickade in pucken bakom den storspelande svenska målvakten Adam Åhman.

Det går inte att säga att det var direkt orättvist.

USA var klart bättre i förlängningen och Åhman gjorde flera kanonräddningar, men jag håller med förbundskapten Torgny Bendelin som tyckte att hans lag fegade ur i förlängning och blev på tok för passiva.

Men jag led ändå med det här svenska laget som växte så mycket i slutspelsrundan. Nu vände de 1–2 till ledning 3–2 i sista perioden med två mål på lite drygt två och en halv minut. Fabian Zetterlund satte 2–2 och Marcus Sylvegård gjorde rena drömmålet, när han skickade upp 3–2 i krysset.

Då trodde jag på svensk skrällseger, men den amerikanska kvitteringen kom bara minuten senare, tyvärr.

Det tog matchen till förlängning där det tog slut så sent och så plötsligt, att luften gick ur mig. Precis före den mållinje som hade gett en oviss straffläggning. Och som HV:s Adam Åhman spelade under ordinarie tid kändes det som han skulle vinna den matchen åt Sverige.

Nu blev det inte så.

Nära en ny drömfinal

Men svenskarna växte i alla fall efter ett skakigt slutspel och visade att de hör hemma i världstoppen bland världens yngre hockeyjuniorer.

Först den imponerande krossen och 7-3 mot Kanada i kvarten och sedan pressade de storfavoriten USA:

Det var så nära en ny drömfinal mot Finland som det går att komma.
Jag såg verkligen fram mot en repris på fjolårets final, då Finland krossade Sverige med 6-1 i finalen och Jesse Puljujärvi var den stora stjärnan.

Nu heter han Kristian Vesalainen, som toppar poängligan och är uppe i tretton poäng (6+7) på bara sex spelade matcher. Finländaren som inte fick mycket speltid i sin svenska klubb Frölunda den här säsongen, men som imponerat på alla i J18-VM.

Nu tog sig Finland till final via 2-1 mot Ryssland och de får möta USA den här gången, medan svenskarna får spela om en bronsmedalj mot Ryssland på söndagen.

Jag känner mig lite blåst på en svensk revansch för det svidande nederlaget mot Finland förra året, men man kan inte få allt här i livet.

Sverige-Ryssland blir det näst bästa och när lagen möttes i gruppspelet vann ryssarna med 3-1. Men det var en match där jag tyckte att Sverige var det bättre laget i två perioder. Och nu är de ännu bättre.

Jag hoppas på ett brons, även om det känns som en klen tröst just nu.