Publicerad 2018-11-10

Henrik Lundqvist släppte in en puck i övertidsdramat mot Detroit

BUFFALO. Sena baklängesmål på bortaplan har blivit New York Rangers olycksaliga specialitet den här säsongen.

I natt, mot Detroit, hände det igen – två gånger om.

Först kvitterade Andreas Athanasiou med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid – och så avgjorde Dylan Larkin när sex sekunder återstod av övertidsperioden.

– Det svider, suckar Henrik Lundqvist efter 3-2-smällen

Visan var i mångt och mycket densamma i såväl Los Angeles som San Jose för någon vecka sedan.

Kings-backen Alex Martinez satte 4-3 när 55 sekunder återstod av matchen i Staples Center  – och Tomas Hertl kvitterade till 3-3 med mindre än två sekunder kvar i Sharktank (då vann Rangers i och för sig på straffar till sist, men ändå).

Och hockeygudarna valde alltså ungefär likadant manus till nattens fajt i Little Caesars Arena i Detroit.

Rangers tog ledningen med 2-0 i andra perioden och såg ut att ha händelseförloppet under kontroll. Men i början av tredje reducerade Justin Abdelkader, efter lysande förarbete av Gustav Nyquist, och jodå – 17.58 kom Red Wings kvittering också, signerad Andreas Athanasiou.

Sedan väntade den hittills mest bedövande kallduschen. När bara sex sekunder av återstod av övertidsperioden lyckades Dylan Larkin stöta in avgörande 3-2.

”Hade total kontroll”

Varpå Henrik Lundqvist, inte helt oförståeligt, drämde klubban i ribban…

– Det här svider extra mycket, säger den svenske målvaktsstjärnan till nhl.com lite senare.

– Vi hade ju total kontroll så länge och vet att vi borde tagit båda poängen. Istället får vi försöka vara glada åt att vi fick en.

Coachen David Quinn är en av många som har svart att känna den glädjen.

– Vi fuskade när vi hade ledningen. Precis som mot Los Angeles. Någon gång hoppas jag att vi lär oss, grymtar han.

Mika Zibanejad hade assist på ett av Rangers-mål och Gustav Nyquist som sagt på ett av Detroits diton, precis som Niklas Kronwall

Värmländske backen Jonas Brodin hade en fin kväll när ett Minnesota i fin form slog Anaheim med 5-1 i Honda Center.

Han gjorde sitt tredje mål för säsongen efter en sällsynt liten solorad och stod för assisten till ett av finländaren Mikael Granlunds två mål.

Även Joel Eriksson-Ek bidrog med en assist.
Ducks tröstmål gjordes av Pontus Åberg, på assist från Hampus Lindholm.

Winnipegs Blake Wheeler var nattens store kung på NHL-isarna.

Han var inblandad i samtliga mål i Jets 5-2-seger över ett Colorado som svalnat av betänkligt senaste tio dagarna.

Ett gjorde han själv, och på övriga fyra hade han assist.

– Vi har speciella vapen i vårt lag. Jag ger skyttarna pucken och de får mig att se bra ut, säger han med ett leende till nhl.com.

En av de skyttarna är som bekant Patrik Laine och han tackade i natt för servicen genom att dunka in mål nummer åtta för säsongen.

Carl Söderberg noterades för assist på ett av Avalanches mål.

Columbus fick under natten liten revansch på Washington för slutspelsknocken i våras.

De vann med 2-1 i Capital One Center.

– Vi får tacka Sergej Bobrovsky (målvakten). Han var outstanding och höll oss kvar i början. Utan honom hade vi kunnat ligga under med 4-1 efter första perioden, säger coachen John Tortorella.

Alex Wennberg svarade för en assist – och det gjorde även Nicklas Bäckström.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se