Publicerad 2019-02-14

Mora var på väg mot en klar förlust mot Skellefteå.

Men tre mål i tredje perioden säkrade förlängning – där Matt Bailey avgjorde.

Det var andra matchen i rad som Mora vände och vann.

Baileys 4–3-mål kan vara guld värt i striden runt det nedre strecket. Segern var också Moras första i Skellefteå sedan man återvände till SHL.

Matchen inleddes med en stor gäspning men avslutningen kan bara hemmapubliken klaga på. Båda lagen vann varsin kämpaseger i tisdags och det verkade sitta kvar i både ben och huvud.

Men så small det plötsligt. Drygt två sekunder återstod av den första perioden när det blev tekning i Moras försvarszon. När pucken släpptes vanns den klockrent av Skellefteås Mathis Olimb bakåt till backen Jonathan Pudas, som tryckte till direkt. Och med en sekund kvar ledde hemmalaget plötsligt med 1–0.

Säker ledning för Skellefteå

Nästa backmål kom efter 9.09 i mittenperioden. I numerärt överläge kunde Skellefteås Emil Djuse utöka hemmalagets ledning till 2–0. Skellefteås förstakedja låg även bakom 3–0-målet till Skellefteå.

Oscar Möller är SHL:s flitigaste skytt. Han tillhör också de skarpaste. Med ett patenterat handledsskott rakt upp i krysset bakom Moramålvakten Janne Juvonen såg han ut att ha avgjort matchen.

Men Mora är ett lag som aldrig ger upp och det gjorde man inte den här gången heller.

In med Christian Engstrand i målet och full fart framåt. Då var det helt plötsligt match igen.

Mora tog över

I den tredje perioden handlade det nästan bara om Mora och när Viktor Amnér pangade in reduceringen till 3–1 efter knappa fyra minuters spel väcktes hoppet.

När Sebastian Hartmann några minuter senare skarvade in 3–2 var Skellefteå i gungning. Och med bara 19 sekunder kvar kunde Spencer Abbott skjuta in kvitteringen till 3-3 och ordna förlängning.

Sedan blev Matt Bailey stor matchhjälte när han avgjorde i förlängningen.

För andra matchen i rad visade Mora stor moral och kom tillbaka från underläge till seger. I tisdags låg man under med 0–2 mot Linköping men tog ändå hem segern till slut.

Moras Matt Bailey avgjorde mot Skellefteå i förlängningen.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.