JVM-stjärnan chockad: "Det är förfärligt"

Då var Jonathan Dahlén chockad över hur laget uppträdde hemma mot Södertälje.

– Det är förfärligt. Jag vet inte vad vi håller på med, säger forwarden till C More.

Det var ett rejält förstärkt Timrå som tog emot Södertälje på måndagskvällen i NHK arena.

Jens Lööke och Jonathan Dahlén var tillbaka i hockeyallsvenskan efter en knapp månads frånvaro i junior-VM i Kanada.

Detta hjälpte dock föga för Timrå vars kräftgång i kväll fortsatte. Mot SSK kom femte raka matchen utan trepoängare och Jonathan Dahlén tycktes inte känna igen det lag han lämnade i december.

– Vi börjar bra första perioden. Men jag har ingen aning vad som händer i andra. Det är förfärligt. Jag vet inte vad vi håller på med. När vi mötte SSK i början av säsongen var de knappt i vår zon på hela matchen men nu är ju vi knappt i deras, sa han uppgivet i C More inför den tredje perioden.

Inte bra just nu”

Ställningen var då 1–2 efter att Henrik Nyberg och Anton Holm i tur och ordning gett bortalaget ledningen. Däremellan hann just Jonathan Dahlén sticka emellan med en kvittering fram till 1–1 när han styrde in ett slagskott från Andreas Molinder.

En klen tröst för Dahlén själv.

– Det är inte bra nu, säger han med betoning på ”inte”.

Men den avsevärda förbättringen uteblev i tredje perioden. I stället kunde Södertälje ta en fin skalp och avgöra i slutminuterna när Anton Holm satte sitt andra mål för kvällen i tom kasse fram till 1–3.

SSK ligger dock fortfarande pyrt till i tabellen, näst sist och fem poäng upp till AIK på säker mark.