Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-11

Straffseger räckte inte för Rögle

AIK förvaltade sitt slagläge.

Straffsegern mot Södertälje blev betydelselös för Rögle.

– Känns tyngre än när jag var med och förlorade JVM-final, säger en grymt besviken Mario Kempe.

Historiens jämnaste kvalserie fick ett lika jämnt avslut.

Rögle behövde vinna mot Södertälje samtidigt som AIK inte skulle vinna mot Växjö.

I den andra perioden ledde Rögle med 2–1 efter mål av Andrée Brendheden och Jakob Johansson och det stod 0–0 mellan AIK och Växjö.

Då var Rögle kvar i elitserien.

Men Södertälje gjorde 2–2 i inledningen på den tredje perioden och tog matchen till straffar.

”Jävligt tungt”

Väl där avgjorde Mario Kempe till Rögles fördel. Men det spelade ingen roll. AIK hade vunnit över Växjö med två sena mål.

– Det känns jävligt tungt, sade en synbart besviken matchavgörare till TV 8.

– Det känns tyngre än när jag förlorade JVM-finalen, fortsatte han.

Rögle tog sig upp till elitserien för två år sedan. I år blev de klara tabelljumbos och hade en berg-och-dalbana i kvalserien. Inför den nästsista omgången kunde de i stort sett ha säkrat en elitserieplats men förlusten mot Almtuna öppnade för AIK, som förvaltade chansen.