Publicerad 2018-12-08

Mora fick jubla mot HV71.

Mora studsade snabbt tillbaka efter torsdagens tunga förlust mot HV71.

Nu var det ett helt annat dalalag som vann med  2–1.

En seger som grundades sedan Mora knockat HV71 med ett drömspel i första perioden.

HV71

Redan efter 1.11 hade Moras Mathias Bromé, Marek Daloga och Matt Bailey ett klapp, klapp-spel som slutade med att Matt Bailey pangade in 1–0.

Mora fortsatte pressen och elva minuter senare stor det 2–0 efter mål av Michael Keränen.

Ett tag ledde Mora skotten med 9–2, därför var det inte så konstigt att HV 71-tränaren Stephan Lundh tog timeout efter Moras andra mål.

"Såg ut som frågetecken"

I första periodpausen förklarade Christoffer Persson för C More vad många spelare i HV 71 kände.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt, ändå såg vi ut som frågetecken där ute och var inte beredda att jobba, slita och gör vad som krävs för att göra en bra bortamatch. Men Mora var också bra.

Christoffer Persson fortsätter:

– Vi möter nu ett helt annat lag och blev lite chockade. Det förvånar mig.

I slutet av perioden fick HV71 möjlighet till fyra minuters powerplay och chans att komma in i matchen. Men laget skapade bara några halvchanser.

HV71:s uppryckning kom istället i andra perioden. Ett powerplay direkt efter pausvilan, följt av en reducering till 2–1 genom Didrik Strömberg efter 5.16, förändrade matchbilden.

HV 71 lyfte spelet och skapade långa anfall i offensiv zon. Mora var skakat.

Målskytten Didrik Strömberg förklarade vändningen för C More:

– Vi hade ett bra snack i periodpausen eftersom vi inte alls var nöjd med hur vi kom in i den här matchen.

I samma mikrofon gav Moras Mathias Bromé, den nyblivne landslagsmannen, sin syn på andra perioden.

– De tog över och spelade bra. De ner oss djupt i egen zon. Vi måste sedan vara mer noggrann där ute.

Sista perioden en kamp

Den sista perioden blev en kamp mer än skönspel. HV71 jagade en kvittering samtidigt som Mora kontrade piggt. Men det blev inga mål, trots dramatik mot slutet. Mora kunde därmed ta sin andra trepoängare på hemmaplan den här säsongen. Den första kom för en vecka sedan. Lagets form är stigande.

Efter tre raka seger, sedan Stephan Lundh tog över som tränare, åkte HV71 nu på sin första förlust under hans ledning. Men laget visade ändå att det finns mycket kvalité att bygga på.