Robin Kovacs är en av AIK:s viktigaste forwards.

Men när playoff-dramat mot Karlskrona avgörs får han följa det i omklädningsrummet efter att ha fått ett matchstraff för en huvudtackling.

– Han hoppar in den, säger C Mores Mike Helber.

Robin Kovacs har varit ett succélån för AIK under säsongen. På 44 matcher gjorde han 34 poäng och slutade med det tvåa i klubbens interna skytteliga bakom Malte Strömwall.

Men i första SHL-playoffet fick de två poängproducenterna helt olika roller. Malte Strömwall gjorde sitt första mål under hela playoff-spelet när han kvitterade matchen till 1-1.

Knappt 30 minuter senare, i mitten av tredje perioden, stod matchen 2-2 när Robin Kovacs fick en av matchens huvudroller på ett betydligt mindre smickrande sätt. Kovacs fick först en smäll vid tekning och såg ut att jaga en revansch när han satte en tackling mot huvudet på Joel Kellman.

”Måste vara mer välbalanserad”

KHK-spelaren gick av isen och in mot omklädningsrummet och Kovacs fick matchstraff för checking to the head.

– Han vill ta lite revansch för den där tacklingen, men det brukar sällan löna sig, säger Harald Lückner i C More.

Expertkollegan Mike Helber tyckte matchstraff var ett korrekt beslut:

– Han hoppar in den. Robin Kovacs ska inte spela den här hockeyn, han måste vara mycket mer välbalanserad, säger han.

Uppgraderas tacklingen till match penalty efter matchen är han automatiskt avstängd i andra mötet med Karlskrona på måndag.