Publicerad 2023-10-28

Vegas Golden Knights hade inte förlorat en enda match.

Då visade Connor Bedard vägen för Chicago Blackhawks.

– Nu har jag gjort ett par mål mot dem, säger målskytten efter 4–3-segern.

Gästande Blackhawks låg under med 1–2 i slutet av den första perioden när veteranen Nick Foligno åkte i kapp en puck och och fick en klubbspets på den.

Det blev en perfekt passning till en fristående Connor Bedard som nöp direkt och hittade nätet bakom Vegas-keepern Adin Hill.

– Jag fick en riktigt bra passning och jag försökte bara söka upp ett bra läge, säger den 18-årige draftettan efter sitt tredje mål för säsongen (hans andra mot just Vegas).

William Karlsson syndabock

Gästernas Taylor Raddysh satte 3–2 i den tredje perioden men Vegas stjärnback Shea Theodore kvitterade och tvingade fram en förlängning.

Men där var Chicago Blackhawks hetare.

Philipp Kurashev avgjorde för gästerna i powerplay efter att Vegas William Karlsson dragit på sig en trippingutvisning.

Första förlusten

Resultatet innebar Vegas första förlust sedan säsongspremiären. De regerande Stanley Cup-mästarna gick in till matchen med sju raka segrar.

– Vi slarvade med pucken under hela matchen, säger Vegas-coachen Bruce Cassidy.

– Vårt spel höll inte NHL-nivå och det straffade oss.