Björk bakom kvitteringen i debuten för Brynäs

För två dagar sedan trejdades Marcus Björk till Brynäs.

Med tre minuter kvar av debuten låg hans lag under mot HV 71.

Då var 22-åringen delaktig i kvitteringen.

Brynäs IF

Marcus Björk hade inte gjort något större intryck under de två första perioderna mellan Brynäs och HV71.

Men i ställning 2–3 med tre minuter kvar kastade backen iväg ett skott från blålinjen. Pucken fastnade på en försvarare, innan Tomi Sallinen snappade upp den och kvitterade.

Assistpoängen gick till Marcus Björk.

Byttes mot Brodecki

På straffläggningen var Anton Rödin ensam om att göra mål när hans skott gled in långsamt via bortamålvakten Jonas Gunnarsson.

– Det räcker, säger Rödin skämtsamt till C More.

Men dagens man var kanske ändå Marcus Björk. I Malmö fick han in 12 poäng på 36 matcher innan han byttes mot Brynäs Adam Brodecki tidigare i veckan. Nu snittar han... ja, en assist per match i sin nya klubb.

Brynäs 4–3-seger var ett trendbrott. HV 71 hade dessförinnan vunnit fem raka matcher i Gävle.

– Det var starkt av oss att vända, men det är ingen toppenmatch, säger Rödin till C More.