Bilderna var riktigt otäcka på Hovet.

Michael Haga blödde kraftigt i ansiktet och isen färgades röd.

– Det gick fort, det var olyckligt, säger lagkamraten Niclas Bergfors i Djurgården.

Luleå HF

5.27 in i den andra perioden körde Luleå-backen Oscar Engsund över Djurgården-centern Michael Haga bakifrån.

Norrmannen föll mycket olyckligt med ansiktet rakt in i sargen.

Domarna Patrik Sjöberg och Mikael Andersson dömde utan tvekan fem minuter plus matchstraff för boarding.

Hemmapubliken var i uppror och det blev rejält oroligt på isen.

Michael Haga tvingades också gå ut i omklädningsrummet med blodet rinnande i ansiktet och rejält groggy på ögonen.

– Haga vred runt precis när han kom och tacklade. Engsund kan ju bromsa in där, säger Djurgårdsforwarden Niclas Bergfors till C More.

Det blev ett långt spelavbrott på grund av allt blod på isen.

Två centrar utgick

Efter en puck out fick Djurgården spela både fem mot tre i två minuter och spel fem mot fyra i tre minuter utan att göra mål.

Redan i den första perioden lämnade Djurgårdens center Sebastian Strandberg matchen på grund av en ännu okänd anledning.

– Powerplay måste vi förvalta bättre. Vi fick två skador på två spelare som brukar spela powerplay så det blev lite rörigt, Niclas Bergfors.

Djurgårdsforwarden Mattias Guter å sin sida klev av värmningen tidigare under dagen och kom inte till spel.

Det gjorde att backen Robin Norell fick spela forward i den tredje perioden.

Mardröm för Kovacs

Djurgården tog ledningen med 1–0 genom mål av Tom Nilsson efter 52 sekunder.

Det var Luleå-forwarden Robin Kovacs som missade ett skott på offensiva blålinjen efter en tekningsvariant.

Den defensive backen snodde till sig pucken och blev sopren, fintade och fick ner Joel Lassinantti på isen och la in pucken snyggt.

Det var också Robin Kovacs som tvingades sitta av de fem minuterna när Oscar Engsund fick matchstraff.

I början av den tredje perioden fick Robin Kovacs revansch när han på egen hand pricksköt in 1–1 högt bakom Niklas Svedberg.

Det följde Robin Kovacs upp med att servera centern Arttu Ilomäki som gjorde det matchavgörande målet 2–1 på nästan exakt likadant sätt.

Backen Erik Gustafsson fastställde slutresultatet 3–1 i öppen kasse.

Luleå har sex segrar på de sju senaste matcherna i SHL, Djurgården har fyra raka raka förluster i ligan.