Elias Pettersson glödhet – låg bakom allt i segern

Publicerad 2019-10-31

NEW YORK. Elias Pettersson håller på att bli lika glödhet som förra hösten.

Den 20-årige artisten från Ånge gjorde ett mål när Vancouver sänkte LA Kings med 5–3 i natt – och spelade fram till tre.

– Det här är så bra jag sett laget, säger coachen Travis Green efter uppvisningen av överlägsne ettan svenskarnas poängliga.

Andra säsongen i världens bästa liga började aningen trögt för förra årets Calder Trophy-vinnare, i alla fall produktionsmässigt.

Men nu, i slutet av den inledande grundseriemånaden, har det lossnat igen – med ett rungande brak.

I de fyra matcherna innan Vancouvers bortamöte med LA Kings hade Elias gjort sju poäng – och i natt följde han alltså med fyra nya.

Han piskade själv in sitt fjärde mål för säsongen i ett powerplay i slutet av tredje perioden, via ribban – och dessförinnan hann han med sedvanlig elegans spela fram till ytterligare tre mål, bland två av radarpartnern Brock Boesers tre.

”Väldigt roligt just nu”

Därmed rycker den 20-årige medelpadingen ordentligt i toppen av svenska poängligan. Med sammanlagt 18 poäng har han sex fler än tvåan Nicklas Bäckström.

– Vi har väldigt roligt just nu. Framför allt funkar det riktigt bra i powerplay, säger Boeser till klubbens hemsida.

Coachen Travis Green instämmer.

– Det här är så bra som jag sett det här laget. Just powerplay sköter de perfekt, menar han.

Adrian Kempe stod för ett av Kings tröstmål och Carl Grundström hade en assist.

Colorado såg ut att ha Florida på gaffeln när Nathan MacKinnon 07.37 in i tredje perioden gjorde 3-1 hemma i Pepsi Center, men icke.

Aleksander Barkov reducerade några minuter senare - och en och en halv minut innan slutsignalen kvitterade Jonathan Huberdeau. Och sedan hann förläningen inte pågå mer än 29 sekunder förrän samme Huberdeau avgjorde också.

Arizona har haft fina framgångar på slutet, men hemma mot Montreal i natt tog det tvärstopp.

Gästerna från Quebec vann med 4-1, efter mål – som vanligt en bomb från blålinjen – och assist av lagkaptenen Shea Weber.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se