Formstarkt Västerås vann mot serieledaren

Publicerad 2019-12-11

Västerås vägrar förlora.

Hemma mot serieledaren Björklöven vann man för åttonde matchen i rad.

Matchhjälte: Isac Skedung som avgjorde i förlängningen med sitt 2–1-mål.

Västerås går som tåget i hockeyallsvenskan. Laget har börjat blanda sig i toppstriden allt mer och segern mot Björklöven, den åttonde vinsten i rad, ändrar inte på den saken.

– Vi har haft ett bra go I laget hela tiden. Vi har haft perioder då vi har spelat väldigt bra och när vi har haft en dipp tidigare så har vi liksom tappat det och haft svårt att hitta tillbaka. Men nu har vi liksom jämnare prestationer och är mycket mer balanserade ute på banan, säger lagets tränare Thomas Paananen till C More om lagets form.

Nyförvärvet nätade

Det är däremot inte lätt att vinna mot serieledaren. Något Västerås fick känna på.

Viktor Hertzberg gav Västerås ledningen i powerplay redan efter två minuter. Men fler mål blev det inte under ordinarie tid för hemmalaget. I stället kvitterade Björklövens Olle Liss i sin debutmatch.

I förlängningen låg en ödesdiger utvisning till grund för avgörandet. Fredric Weigel visades ut för hakning, precis efter att Olle Liss fått en hög klubba i ansiktet, och Västerås fick chansen i numerärt överläge.

Skedung avgjorde

Då lyfte Isac Skedung in avgörandet till 2–1, serverad av Viktor Hertzberg. Juniormålvakten Jesper Myrenberg storspelade och räddade 34 skott.