Tavlan: Släpper in mål från 45 meter

Publicerad 2016-02-20

CALGARY. Columbus finske rookiemålvakt Joonas Korpisalo har imponerat de senaste veckorna.

Men sin insats i natt vill han nog bara glömma.

I slutet av den första perioden mot Buffalo släppte han in en puck från över 45 meter.

– Det var en konstig studs, men den skulle aldrig ha gått in, säger Korpisalo till bluejackets.com.

Finske målvakten Joonas Korpisalo gör sin första säsong i NHL. I nattens match mot Buffalo Sabres fick han göra sin elfte raka match från start för sitt Columbus Blue Jackets. Inför den här matchen hade han åtta segrar och en räddningsprocent på 93,4 på de senaste 14 matcherna.

Men i natt svarade Korpisalo för en riktig dundertavla.

”Dumpade bara pucken”

Buffalo Sabres forward David Legwand skulle bara dumpa pucken från egna tekningszonen och sedan åka ut och byta. Men innan han hunnit ut till båset kunde han knappt tro sina ögon.

Pucken som han rensade färdades över 45 meter innan den studsade in i mål bakom finske rookien.

– Han dumpade bara pucken och jag försökte komma så nära den som möjligt, men du såg vad som hände. Jag lyckades inte, säger Joonas Korpisalo.

Blev utbytt

Målet betydde 2–0 till Buffalo Sabres.

Sabres vann matchen med 4–0 och Korpisalo – som hade sin familj från Finland på läktaren – blev utbytt med åtta minuter kvar och ställningen 4–0.