Målexplosion tog Färjestad till toppen

Förlorade skotten med 8–9 – vann perioden med 4–1

Publicerad 2019-02-15

KARLSTAD. Färjestad blev av med seriesegern i torsdags.

Ett dygn senare slog Karlstadlaget tillbaka när man körde över HV71 med 6–2 efter en målexplosion i andra perioden.

– Jag stod som i trans i båset, säger den assisterande tränare Anders Karlsson.

Luleå tog tillbaka serieledningen i torsdags när man vann mot Malmö, men Färjestad är tillbaka i täten efter hemmasegern mot HV71.

I halva matchen var det resultatmässigt jämnt när de två tungviktarna Färjestad och HV71 drabbade samman i Löfbergs Arena.

Om Färjestad var bäst i den första perioden var HV laget som skapade mest under första halvan av mittperioden.

Men sedan trampade hemmalaget gasen i boten och hade en snudd på hundraprocentig utdelning. Färjestad sköt bara åtta skott i andra perioden och gjorde fyra mål.

På knappt sju av gick Färjestad från 1–1 till 5–1 och matchen var avgjord. En som var nöjd var assisterande tränaren Anders Karlsson.

– Kanske vår bästa match för säsongen, jag stod som i trans i båset. Vi är inne i skiten och vill vinna, säger Karlsson som också hyllade de drygt 7 000 i Löfbergs Arena:

– Vår publik är fantastisk.

Släppt in mål i fem boxplay

HV-backen Didrik Strömberg var inblandad i reduceringen till 2–5, men i övrigt var han inte alls nöjd:

– Det är under all kritik. Vi börjar bra, får några powerplay och pressar på i långa anfall. Sedan fallerar vi och det får inte hända, säger han till C More.

Färjestads första och tredje mål kom i numerärt överläge, vilket betyder att HV nu har släppt in fem mål på sina fem senaste boxplay.

– Alldels för dåligt, det måste vi förbättra, annars är det svårt att vinna matcher, säger Strömberg.

Senast mot Malmö höll Färjestad på att tappa en 5–1-ledning, men nu var det inte ens nära att bli spännande. Knappt åtta minuter in i slutperioden gjorde Marcus Nilsson sitt andra mål fram till slutresultatet 6–2.