Publicerad 2024-01-11

Det går fort i hockey.

I måndags låg Rögle tio poäng bakom Timrå.

Nu – fyra dagar senare och dubbla segrar mot just Timrå – ligger man bara fyra poäng bakom medelpadingarna.

Jonathan Dahlén får fortfarande vänta på att skriva historia som den spelare som gjort flest mål i Timrå.

Men några som inte ville vänta med att göra mål var Rögle och Albin Sundsvik. För med fyra minuter in i returmötet mot Timrå drog just Dahlén på sig en utvisning där 22-årige Sundsvik förvaltade det numerära överläget på bästa sätt och sköt in 1–0 till Rögle.

Effektivt Rögle i mittenakten

Gästerna från Medelpad såg uddlösa ut samtidigt som Rögle steppade upp i den andra perioden. På totalt åtta skott på mål gjorde Ängelholmslaget tre mål.

Först passade kanadensaren Brandon Davidson på att göra sitt första mål för säsongen, sedan fick Linus Sjödin chansen att sätta trean efter en retur.

Och när Brady Ferguson satte fyran blev uppförsbacken för brant. Timrå kunde reducera till 4–1 men närmare än så kom man inte.

”Klart vi mår bättre”

Rögle vann till slut med 5–1 och har nu hämtat in sex poäng på Timrå som har fyra förluster på de fem senaste matcherna.

– Det är klart vi mår bättre nu när vi vinner matcher. Vi har börjat spela lite mer aggressivt nu vilket har lönat sig, säger lagkapten Anton Bengtsson till TV4 Play.