18-åringen visade vägen när Rögle fortsatte skrälla

Publicerad 2024-04-07

VÄXJÖ. 18-årige Simon Zether gjorde sitt första mål i seniorspel.

21-årige kedjekompisen Linus Sjödin gjorde sitt första mål i SM-slutspel.

De unga doldisarna i fjärdekedjan visade vägen när Rögle fortsätter sin skrällturné och har nu 2–0 i matcher i semifinalen mot Växjö efter två bortasegrar.

Forwarden Simon Zether gjorde sitt allra första mål i SHL-sammanhang.

I den näst sista minuten av den första perioden styrde Simon Zether in pucken i krysset och firade mot Rögle-fansen på kortsidan.

– Det var bara massa glädje. Speciellt med alla Rögle-fans som är här och stöttar oss. Det var grymt skönt och extra att det var i slutspel, säger Simon Zether.

Det måste ha varit ett första SHL-mål som du har gått och drömt om?

– Absolut. Speciellt framför klacken också. Jag känner ju många och det var kul att få dela det med dem.

Centern Linus Sjödin styrde i sin tur in sitt första slutspelsmål i karriären fram till 2–1, bara 1.12 efter Växjös kvittering i början av den andra perioden.

1.09 in i tredje perioden så ökan Simon Ryfors på till 3–1 i en snabb spelvändning.

Linus Sandin fastställde slutresultatet 4–2 i tom målbur i den sista matchminuten.

Blodig domare

Drygt en minut in i den andra perioden kvitterade Robert Rosén med att styra in pucken på volley.

28 sekunder efter att Rögle gjorde 3–1 så reducerade Jocahim Blichfeld genom att ta hand om sin egen retur.

Den första perioden präglades av känsloutbrott ute på isen, inom drygt två minuter dömdes det ut tio tvåminutersutvisningar på griniga spelare.

Mitt i stod huvuddomaren Tobias Björk blodig i ansiktet efter att ha fått en otäck smäll i huvudet i en olyckshändelse.

– Det var bara kul, det är så det ska vara i slutspel. Det ska hetta till, jag tycker också publiken hjälte till att ta fram känslorna. Det kommer att koka i arenan i Ängelholm, men tanke på hur många som varit med hit, Simon Zether.

Flera matchstraff

Bara i fyra av 76 matchserier i bäst av sju matcher i SM-slutspelet har ett lag lyckats vända ett underläge med 2–0 i matcher.

Vid sista målet tappade Biran Cooper och fick tre gånger två minuter, för slashing och crosschecking på Dennis Everberg samt två minuter för abuse of officials.

På slutsignal utbröt slagsmål och Växjö -spelarna Henry Bowlby och Keegan Lowe samt Rögle-spelaren Ludvig Claesson fick alla matchstraff.

Serienian Rögle har nu åtta segrar på åtta matcher i slutspelet och totalt elva raka segrar.

I kvartsfinalen svepte de seriesegraren och guldfavoriten Färjestad med 4–0 i matcher, nu är det 2–0 i matcher mot serietvåan och regerande svenska mästaren Växjö.

Semifinalserien vänder nu till Ängelholm för dubbla matcher tisdag och torsdag.

Rögles Simon Zether jublar efter 1–0-målet.