Publicerad 2018-05-06

Det blev två skrällfria lunchmatcher i hockey-VM.

Kanada förbättrade sin målskillnad mot Sydkorea när man vann med 10–0.

Även Ryssland bjöd på målkalas och kunde enkelt besegra Österrike med 7–0.

Dramatiken lös med sin frånvaro i söndagens två första VM-matcher. Kanada bjöd som väntat på en rejäl islossning när man mötte Sydkorea. Asiaterna kämpade vilt och vid ställningen 0–0 hade underdogen faktiskt bud på ett ledningsmål.

Men när drygt den första perioden var spelad öppnade Ryan Nugent-Hopkins målskyttet och därefter fortsatte målen att trilla in. Målkavalkaden till trotts så såg det länge ut som storstjärnan Connor McDavid även skulle få lämna den andra VM-matchen mållös. Edmontoncentern valde allt som oftast passning före skott, men i inledningen av den tredje perioden tryckte 21-åringen av ett handledsskott och spräckte sin egna målnolla.

Av de tio målen nordamerikanerna gjorde var det endast Tyson Jost som blev tvåmålskytt.

För Kanada väntar nu hemmanationen Danmark på måndag.

Mikheyev med drömmål

Ryssland, som inledde turneringen med att slå Frankrike med 7–0, kunde gå på halvfart även mot Österrike och vann med samma siffror som i premiärmatchen. Även ryssarna spred ut målskyttet väl och Mikhail Grigorenko blev den ende som stod för mer än en kasse.

Matchens delikates var annars Ilya Mikheyevs 7–0-mål när han lobbade sig förbi en österrikisk back och på egen hand tryckte upp pucken i första krysset.

Rysslands nästa match är mot Vitryssland på måndag.