Nyförvärven målskyttar när HV71 besegrade Färjestad

Publicerad 2018-08-18

Andreas Thuresson

HV71 vann försäsongsmatchen mot Färjestad.

Nyförvärven Andreas Thuresson och Joakim Andersson stod för varsitt mål i 5–2-segern.

Färjestad BK
HV71

HV71 och Färjestads BK gjorde upp i Jönköping. En försäsongsmatch som visade sig bli en bekväm seger för HV71.

Efter en mållös första period blev nämligen den andra perioden oerhört målrik, med fem mål fördelat åt båda håll. Tre mål för HV71, två av Färjestad, när HV71:s Mattias Tedenby bland annat gjorde två mål.

Men när matchen ytterligare en period senare blåstes av var det nyförvärven som hade tagit över målskyttet.

Först gjorde Andreas Thuresson, senast från kinesiska Kunlun Red Star, 4–2. Första målet i sin nya klubb. Därefter gjorde även Örebro-förvärvet Joakim Andersson sitt första mål i nya klubben.

Två mål som gjorde att HV71 vann försäsongsmatchen med 5–2.