Fortnite – hot eller moralpanik?

Uppdaterad 2019-02-18 | Publicerad 2018-10-09

Är det populära tv-spelet Fortnite ett hot mot unga hockeyspelare?

Hockeystudions podd tar hjälp av en psykolog för att försöka ta reda på fakta.

Dessutom diskuteras bland annat vad som är okej att säga till en domare, Brynäs avsked till sportchef Bengtzén och stjärncentern Andreas Engqvists möjligheter att komma tillbaka efter sina hjärnskakningar.

Följ ämnen

Nyligen gick NHL-laget Vancouver Canucks ut med att de förbjuder spelarna att spela det polära tv-spelet Fortnite under säsongen. Även i Sverige har personer i hockeyfamiljen reagerat på att det spelas för mycket och för sent på nätterna. 

Något som fått negativ effekt på agerandet på isen. 

Men hur stort är egentligen problemet. 

Hockeystudion tar kontakt med legitimerade psykologen Oskar Foldevi som specialiserat sig på spelberoende. 

För att spara pengar har Mora valt att bosätta tre av sina nordamerikaner i Norge för att på så sätt spara pengar. Moraliskt förkastligt eller en smart manöver? Runt det här diskuterar Ros, Tellqvist och Abrahamsson.

Axelsson hån mot Winge

En av SHL:s bästa spelare, Andreas Engqvist, finns inte på isen. Hans hjärnskakningsproblematik håller stjärncentern borta från spel. Finns det något hopp att Engqvist kan komma tillbaka på isen och en kanske än mer aktuell fråga: bör han ens spela några fler matcher över huvud taget? 

En annan djurgårdare, Dick Axelsson, har hamnat i fokus efter att på twitter ha sågat domaren Daniel Winge. Vad får man egentligen säga till en domare?

Dessutom analyseras Brynäs turbulenta vecka som slutade med att sportchefen Stefan Bengtzén fick sparken.

LÄS VIDARE