Tog tredje raka segern efter målvaktsbytet

Frölunda tvingades till ett målvaktbyte efter en period.

Men det hindrade inte laget från att ta tredje raka bortasegern mot Linköping.

Färjestad BK
Frölunda HC

Linköping och Frölunda slåss i toppen av SHL. Med tanke på den jämna tabellen var det tre viktiga poäng som stod på spel.

Frölunda började bäst och tog ledningen genom Sebastian Stålberg efter fyra minuter. Men i mitten av perioden kvitterade Linköping efter att Eddie Larsson slängt in en backhand mot mål.

– Det är ju Steven Stamkos-klass på det avslutet. Två mål på två matcher, det bara rullar på. Det är två skitmål, men vi tar det, sa Larsson i pausen till C More.

Bytte målvakt

Frölunda tvingades byta målvakt inför den andra perioden när Johan Gustafsson ersatte Johan Mattsson. Men tränaren Roger Rönnberg var fåordig kring orsaken.

– Han hade ont så vi var tvungna att byta, säger han till C More.

Målvaktsbytet stoppade dock inte Frölunda som tog ledningen igen i mitten av andra. Linköping kvitterade innan periodenvar slut men Frölunda skulle ändå få sista ordet.

Med fem och en halv minut kvar av matchen kom satte Pontus Westerholm segermålet till 3–2 och laget tog därmed tredje raka segern på bortaplan. Efter matchen hyllade Rönnberg målskyttarna.

– Ponthus gör en kanonmatch igen. Han har blivit starkare och starkare för varje match. Stålberg gör också en kanonmatch. Det är sällan jag berömmer den killen, men i dag förtjänar han det, säger Frölunda-tränaren.

C More: Borde inte han få beröm oftare?