Bröderna Dyk sänkte Björklöven

Publicerad 2015-10-14

Målskyttet hade haltat för Asplöven de senaste två matcherna. Mot Björklöven kom det igång, tacka bröderna Dyk för det.

Björklöven hade spelet, skotten och chanserna. Men Asplöven tog ledningen genom Tobias Dyk som gjorde sitt första mål i Asplöventröjan i den första perioden efter en assist av Colin Long.

– Det är en väldigt bra pass. Det är inte så mycket att göra. Bara att skjuta, säger Dyk i C More.

Och knappt hade den andra perioden börjat innan storebror Dyk, Sebastian, tryckte dit tvåan.

Men det var inte bara bröderna Dyk som kvällen handlade om.

Asplöven höll undan

Några minuter efter 2–0-målet fick Jonas Berglund en vacker långpass från Scott Macaulay som han förvaltade väl. 3–0 till Asplöven som i de senaste två matcherna bara hade gjort ett mål per match.

Men utdelningen för Björklövens spel skulle komma. Fredrik Hetta reducerade i powerplay och Jesper Thörnberg föjde efter med en riktig kanon. Men närmre än så kom inte Björklöven trots att man jagade kvitteringen. Istället var det Dyk fick sista ordet när Sebastian satte 4–2 i öppen kasse.