Svenske Ersson i mål när Philadelphia vann

TT-AP

Publicerad 2023-11-04

Svenske målvakten Samuel Ersson täppte igen nästan helt när hans Philadelphia slog Buffalo med 5–1 och därmed avslutade lagets tre matcher långa förlustsvit.

Philadelphias förstemålvakt Carter Hart skadade sig i förra mötet mot Buffalo och är borta tills vidare. Därför var det 24-årige Samuel Ersson från Falun som stod mellan stolparna när de båda lagen möttes igen natten mot lördagen.

Philadelphia körde mer eller mindre över Buffalo och ledde redan efter första perioden med 3–0. I andra perioden utökade Garnet Hathaway till 4–0.

Först i tredje perioden lyckades Buffalo, genom finske Henri Jokiharju som gjorde sitt första mål för säsongen, få hål på Ersson i Philadelphias mål.

Philadelphia svenske målvakt Samuel Ersson bara in ett mål när Buffalo besegrades natten mot lördagen.

”Haft dålig period”

Men närmare än så kom inte Buffalo. I tredje periodens tolfte minut gjorde i stället Bobby Brink 5–1 för Philadelphia vilket också blev det slutliga resultatet.

Philadelphias tränare John Tortorella sade efter matchen att han gillar sitt lag, även om de innan nattens vinst åkt på tre förluster i rad.

– Jag vet att vi haft en dålig period och förlorat några matcher, men jag gillar vårt lag. Jag gillar balansen i laget. Vi kommer att stöta på svårigheter längs vägen i år, men jag gillar lagets attityd oavsett om vi vinner eller förlorar. Jag tycker att alla bidrar, sade Tortorella.