Dahlén stor hjälte – sänkte Leksand

Publicerad 2022-12-26

Timrå är vinnare igen.

Det blev en bortaseger mot Leksand och Jonathan Dahlén agerade matchhjälte med segermålet till 2–1.

– Otroligt skönt, säger Dahlén till C More.

Leksands IF

Den dystra raden på fyra raka förluster skulle bara inte förlängas. Timrå vände ett underläge och Jonathan Dahlén skickade in fullträffen som innebar vinst med 2–1. Efteråt kunde de tillresta spelarna vråla ut sin glädje.

– Vi krigar på ett fantastiskt sätt. Otroligt skönt, säger Jonathan Dahlén till C More om segern.

Det var dock Leksand som inledde starkast. Justin Kloos bjöd på en läcker pausfint och skickade in 1–0 efter en knapp minut.

”Klart det är surt”

När 17.36 stod på matchklockan i andra perioden styrde gästernas Robin Hanzl in 1–1 efter att ha blivit fri framför mål. Vändningen fullbordades därefter via nämnde Dahlén, som i en spelvändning inte gjorde några misstag, efter en minut i sista perioden.

Leksand, som ligger på åttondeplats, har nu två raka förluster. Timrå placerar sig på sjätteplats.

– Det är klart att det är surt, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

– En okej insats, men vi behöver göra fler mål.

Skadades igen

Leksand åkte, förutom förlusten på en annan smäll. Marek Hrivik var tillbaka på isen, men tvingades kliva av.

– Han gick av efter första och ska väl undersökas, säger Hellkvist.