Rögle tog årets första seger

Publicerad 2018-10-11

För första gången i år gjorde man matchens första mål.

Och det räckte också till årets första seger för Rögle som vann med 2–0 mot Örebro.

– Sjuk lättnad, säger Leon Bristedt i C More.

Rögle BK

Rögle skrevs upp som en tänkbar positiv skräll inför säsongen.

Men inledningen för Chris och Cam Abbotts gäng har varit allt annat än positiv.

En enda poäng på de sex första matcherna och krisstämpel ackompanjerat av en rad skadeproblem var läget inför Örebromötet hemma i Ängelholm.

Men på plussidan fanns en värvning av tidigare publikfavoriten Daniel Widing. Och Widing var inblandad i något så unikt som ett Rögle-ledningsmål redan efter 2,58. Nyförvärvet stod parkerad framför Eero Kilpeläinen när Jonas Ahnelöv gav Rögle ledningen med 1–0 för första gången under året säsong.

– Vi behöver lite rutin, det är jävligt positivt, säger målskytten om sin nya lagkamrat i C More.

Bristedt målskytt – till slut

Det borde ha blivit 2–0 i början av andra perioden men Kilpeläinen stod för en närmast omöjlig sidledsförflyttning och parerade Leon Bristedts avslut.

Bristedt skulle dock få revansch. Med 3,32 kvar av matchen satte han 2–0-pucken som definitivt knäckte bortalaget.

– Hockey är konstigt, vi har så mycket öppna lägen sen får man den på rumpan och in, säger han om målet.

Bristedt var jublande glad för segern:

– Det är en sjuk lättnad, vi har känt att att vi har det i laget och i dag släppte det äntligen. Den här var för fansen, säger han.

Hemmalaget blev kvar länge på isen och applåderade de prövade hemmafansen som i sin tur hyllade laget.

För Örebro var förlusten en dubbel olycka. Lagets stjärna Aaron Palushaj klev av mötet i andra perioden efter en smäll mot huvudet.

– Jag såg bilderna, och det verkar vara en hjärnskakning, säger Niklas Sundblad till Hockeypuls.