Pestens hattrick sänkte Sedinarna

Tvillingarnas kanonperiod räckte inte till

Publicerad 2017-03-14

I 2011 års upplaga av Stanley Cup-finalen hittade Bostons Brad Marchand in under skinnet på bröderna Sedin.

Och i natt fick han anledning att flina igen.

Vancouver gick in i den tredje perioden med en 3–2-ledning, men den lyckades Marchand rasera nästan helt på egen hand.

Det såg länge lovande ut för Vancouver.

Trots ett tidigt underläge lyckades laget komma igen efter att tvillingarna Sedin tillsammans med finske Markus Granlund skapat två mål på mindre än två minuter i den första perioden.

Och även om Zdeno Chara kvitterade i den andra så Alexander Edler snabbt framme för att återsälla Vancouvers övertag.

Fintade bort Henrik

Men i den tredje perioden hände någonting.

58 sekunder in i perioden jobbade sig Marchand fram och lyfte en kvitteringspuck i powerplay.

En stund senare lyckades han sno åt sig pucken av Edler och därefter finta bort Henrik Sedin och sätta 4–3 till Boston.

Och innan perioden var över skulle 28-åringen även lyckas fullborda sitt hattrick och fastställa slutresultatet till 6–3.

”Hade tur att vi var med”

Efter matchen var bröderna Sedin mindre nöjda med lagets insats.

– Vi spelade inte bra nog. Vi var för långsamma och hade tur att vi var med i matchen så länge som vi var, säger Henrik Sedin till lagets twitter.