Matchfakta 23/1

Carolina-NY Islanders 3-6 (1-1, 1-3, 1-2)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-23

Första perioden: 0-1 (08.11) Mike Sillinger 12 (Trent Hunter, Radek Martinek), spel 4 mot 5, 1-1 (09.32) Eric Staal 27 (Cory Stillman, Ray Whitney), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1-2 (04.51) Richard Park 9 (Radek Martinek), spel 4 mot 5, 1-3 (05.48) Mike Sillinger 13 (Trent Hunter), spel 4 mot 5, 1-4 (07.51) Sean Bergenheim 3 (Miroslav Satan, Bruno Gervais), 2-4 (15.27) Mike Commodore 3 (-).

Tredje perioden: 3-4 (06.20) Matt Cullen 9 (-), 3-5 (17.25) Brendan Witt 2 (Blake Corneau), 3-6 (18.45) Blake Corneau 3 (-), spel 5 mot 6.

Skott: 47-31 (10-6, 17-18, 20-7)

Utvisningar, Carolina: 5x2 min. NY Islanders: 7x2 min.

Publik: 15 675 (i RBC Center)

Målvakter: Carolina: Cam Ward 83,3%, istid 59.08 NY Islanders: Wade Dubielewicz 93,6%, istid 59.55

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 2, 0, -1, 13.53

Matchen: Revansch för Islanders efter att laget senast tappade en 2-0-ledning till 2-3 mot just Carolina. I natt var Islanders återigen i en tvåmålsledning efter två spelade perioder, men lyckades denna gång hålla undan.

Nyckeln till bortalaget seger: tre mål i numerärt underläge! Mike Sillinger gjorde två av dessa (0-1 och 1-3) och Richard Park det tredje (1-2).

- Vi är inte där ute för att göra mål, vi är där för att döda utvisningar. Vi fick bara några lyckosamma studsar, några frilägen, sa Mike Sillinger till AP.

Carolina, ledarlaget i Southeast Division, är sämst i hela NHL på just detta - laget har nu släppt in tio mål när spelat i power play.

- En då och då kommer att hända, men tre i en match är oacceptabelt, sa backen Mike Commodore.

Coachen Peter Laviolette var också besviken på lagets uppträdande med en man mer på isen.

- Spelarna som är på isen under power play måste ta ansvaret att göra rätt saker med pucken vid rätt tillfälle. De gjorde de inte, sa Laviolette.

Islanders Blake Corneau avslutade målskyttet med att sätta 6-3. I spel fem mot sex…

NY Rangers-Atlanta 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (12.12) Sean Avery 4 (Jaromir Jagr, Scott Gomez), 2-0 (15.32) Brandon Dubinsky 7 (Jaromir Jagr, Fedor Tyutin).

Andra perioden: 3-0 (08.36) Martin Straka 9 (Chris Drury, Fedor Tyutin), spel 4 mot 5.

Tredje perioden: 4-0 (04.03) Jaromir Jagr 15 (Scott Gomez, Fedor Tyutin).

Skott: 39-14 (16-4, 14-7, 9-3)

Utvisningar, NY Rangers: 2x2 min, 1x5 min. Atlanta: 2x2 min, 2x5 min, 1x10 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 100%, istid 60.00 Atlanta: Kari Lehtonen 89,7%, istid 60.00

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers - se ovan.

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, -2, 20.34

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, -1, 19.39

Matchen: Henrik Lundqvist hade en förvånansvärd lugn afton när målkungen Ilya Kovalchuk gästade Madison Square Garden. Totalt bara 19 skott mot ”Henke” och Kovalchuk fick till råga på allt matchstraff i slutet av den första perioden efter att ha tacklat Rangers back Michal Rozsival i ryggen.

- Detta är en kontaktsport. Jag försökte inte döda någon, sa Kovalchuk till sitt försvar.

Lundqvist noterades nu för säsongens sjunde nolla och den 14:e i NHL-karriären. Jaromir Jagr gjorde ett mål och låg bakom två till av Rangers fullträffar.

- Vi hade ledningen. Jag tror det var nyckeln och att vi åkte på dem direkt från start. Vi gjorde två snabba mål och det var skillnaden, sa Jaromir Jagr till AP.

Atlanta gjorde ett riktigt bottennapp och nådde inte upp till normal standard.

- Alla såg trötta och sömniga ut. Vi har haft tröga starter i ett par matcher i rad nu och det tar död på oss, sa Atlantas coach Don Waddell.

Och målvakten Kari Lehtonen spädde på med självkritiken.

- Vi såg ut som ett juniorlag. Det är inte så det borde vara, sa Lehtonen.

Philadelphia-New Jersey 3-7 (2-3, 1-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (02.53) Daniel Briere 20 (Mike Richards, Mike Knuble), spel 5 mot 4, 1-1 (06.10) Johnny Oduya 2 (Paul Martin, Travis Zajac), spel 5 mot 4, 2-1 (07.45) Mike Knuble 15 (Scottie Upshall, Braydon Coburn), 2-2 (14.19) Jamie Langenbrunner 7 (Paul Martin, Johnny Oduya), spel 5 mot 4, 2-3 (17.44) Dainius Zubrus 8 (Patrik Elias, Brian Gionta).

Andra perioden: 2-4 (10.01) Patrik Elias 11 (Johnny Oduya), spel 5 mot 4, 2-5 (14.33) Zach Parise 17 (Travis Zajac, Johnny Oduya), spel 5 mot 4, 3-5 (19.52) Jeff Carter 18 (Randy Jones, Mike Richards), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-6 (00.32) Zach Parise 18 (Travis Zajac, Jamie Langenbrunner), 3-7 (01.29) Patrik Elias 12 (David Clarkson, Karel Rachunek).

Skott: 27-36 (12-10, 6-15, 9-11)

Utvisningar, Philadelphia: 11x2 min, 2x5 min. New Jersey: 8x2 min, 2x5 min.

Publik: 19 677 (i Wachovia Center)

Målvakter: Philadelphia: Antero Niittymäki 75,0%, istid 34.33 Philadelphia: Martin Biron 87,5%, istid 25.27 New Jersey: Martin Brodeur 88,9%, istid 60.00

Johnny Oduya, b New Jersey 1, 3, 4, 2, +1, 16.46

Matchen: Matchens lirare var en svensk: New Jerseys back Johnny Oduya. Den förre Hammarby-, Djurgården- och Frölunda-spelaren hade svarat för ett mål och tre assist efter drygt halva matchen och då gav Philadelphias målvakt Antero Niittymäki upp och ersattes av Martin Biron.

26-årige Oduya har nu 13 poäng denna säsong (två mål och elva assist) och fyra poäng i en NHL-match är förstås ett prydligt personligt rekord.

- Det är kul att göra mål. Jag gör inte så många poäng. Men jag är mest glad över segern i en så stor match, sa Johnny Oduya till AP.

Fem av de sju målen kom i power play - en tangering av New Jersey Devils klubbrekord. En gång tidigare (19 februari 1980) - men då under namnet Colorado Rockies - har klubben lyckats göra sex mål i numerärt överläge i en och samma match.

- Det verkar som om vi alltid får kämpa i power play. Jag tycker vi spelade ganska bra, men i kväll hade vi studsarna med oss tidigt för att få ett par mål, sa Johnny Oduya.

New Jersey har nu fem raka segrar mot Philadelphia denna säsong och övertog ledningen i Atlantic Division.

Montreal-Boston 8-2 (4-1, 2-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (00.14) Tom Kostopoulos 4 (-), 2-0 (03.12) Michael Ryder 8 (Saku Koivu, Mark Streit), 2-1 (12.09) Marco Sturm 16 (Phil Kessel), 3-1 (16.44) Andrei Kostitsyn 14 (Mike Komisarek), 4-1 (19.57) Maxim Lapierre 3 (Sergei Kostitsyn).

Andra perioden: 5-1 (05.45) Bryan Smolinski 3 (Steve Begin, Tom Kostopoulos), 6-1 (07.04) Mike Komisarek 4 (Tomas Plekanec, Andrei Kostitsyn).

Tredje perioden: 7-1 (07.10) Alexei Kovalev 21 (Mark Streit, Andrei Markov), spel 5 mot 4, 7-2 (13.17) Petteri Nokelainen 5 (Dennis Wideman, Marc Savard), spel 5 mot 4, 8-2 (17.44) Andrei Kostitsyn 15 (Sergei Kostitsyn, Mark Streit).

Skott: 24-31 (7-10, 9-9, 8-12)

Utvisningar, Montreal: 5x2 min, 2x5 min, 1x10 min. Boston: 5x2 min, 2x5 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre)

Målvakter: Montreal: Cristobal Huet 93,6%, istid 59.54 Boston: Alex Auld 42,9%, istid 19.57 Boston: Tim Thomas 76,5%, istid 40.00

Inga svenskar på isen.

Matchen: Det börjar verka löjligt. Inför nattens match hade Montreal åtta raka segrar mot Boston. Ett taggat bortalag som vill bryta mardrömssviten kunde man tänka sig då.

Vad hände? Nedsläpp, ett par passningar - och pang! 1-0 till Montreal efter 14 sekunder genom Tom Kostopoulos.

Sedan fortsatte det. 4-1 med tre sekunder kvar av första perioden och till slut förkrossande 8-2 till Canadiens och den nionde raka segern (sex av sex denna säsong) mot stackars Bruins.

Samtliga fyra Montreal-kedjor gjorde mål i den första perioden och fick Boston-målvakten Alex Auld att lämna buren. Men även ersättaren Tim Thomas fick släppa in fyra mål.

- I slutändan är det bara två poäng. Det har ingen betydelse om det kommer i förlängningen eller som i kväll. Det är ett mycket bra lag på andra sidan och jag är säker att nästa gång vi möts är det ett annat spel vi får se, sa Bryan Smolinski som satte 5-1-pucken i början av den andra perioden.

Bostons coach Claude Julien kunde bara sucka åt förnedringen.

- Vi gav dem åtta mål på 24 skott. Jag tror det förklara ganska mycket. Du kommer inte att vinna matcher genom att ge bort sådana mål, sa Claude Julien.

Florida-Ottawa 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)

Första perioden: 1-0 (17.45) Jay Bouwmeester 9 (David Booth).

Andra perioden: 1-1 (00.13) Dean McAmmond 5 (Mike Fisher), 2-1 (06.42) Tanner Glass 1 (Nathan Horton, Jassen Cullimore), 2-2 (09.55) Chris Neil 5 (Mike Fisher, Chris Phillips), 3-2 (18.32) Stephen Weiss 9 (Olli Jokinen, Nathan Horton), spel 4 mot 3.

Tredje perioden: 4-2 (01.08) David Booth 14 (Nathan Horton, Stephen Weiss), 5-2 (11.18) Gregory Campbell 4 (Nathan Horton, Kamil Kreps), 5-3 (18.01) Mike Fisher 18 (Anton Volchenkov, Chris Phillips).

Skott: 40-46 (11-17, 21-18, 8-11)

Utvisningar, Florida: 3x2 min, 1x5 min. Ottawa: 5x2 min, 1x5 min.

Publik: 12 794 (i BankAtlantic Center)

Målvakter: Florida: Tomas Vokoun 93,5%, istid 59.57 Ottawa: Ray Emery 87,5%, istid 59.07

Magnus Johansson, b, Florida 0, 0, 1, 0, 0, 04.15

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 0, 3, 0, -2, 21.18

Matchen: Kaptenen Daniel Alfredsson var tillbaka i Ottawa efter att ha missat två matcher, men inte ens det hjälpte mot ett hemmastarkt Florida.

Istället var det Nathan Horton som stal showen. Han spelade fram till fyra av Floridas fem mål och noterade därmed det högsta assistantalet under en match i karriären.

- Jag är inte en bra passningsläggare, men jag tar detta, sa Nathan Horton med ett leende.

Ett av assisten gick till NHL-rookien Tanner Glass som satte 2-1-målet knappt sju minuter in i den andra perioden. Inte bara hans första mål utan också hans första poäng i NHL efter 22 spelade matcher.

- Otroligt. Det var en fantastisk passning. Det har tagit ett tag. Jag har väntat i 22 matcher. Nu har en dröm blivit sann, sa Tanner Glass efter det historiska första målet.

Ottawa leder fortfarande Eastern Conference trots att laget nu förlorat fem av de sex senaste matcherna.

- Jag tycker vi var riktigt bra i två perioder och Ray spelade också bra i två perioder. I den tredje var vi, liksom Ray, inte lika bra, sa Ottawas coach John Paddock till AP.

Ray som Paddock pratar om är målvakten Ray Emery. Han räddade 35 skott i matchen, men överglänstes av Tomas Vokoun i Floridas mål.

Backen Magnus Johansson i Florida fick bara drygt fyra minuters speltid i matchen.

Tampa Bay-Edmonton 4-3 (0-0, 3-1, 1-2)

Andra perioden: 1-0 (00.38) Brad Richards 14 (Martin St. Louis, Jan Hlavac), 2-0 (04.29) Craig MacDonald 1 (Nick Tarnasky), 3-0 (09.17) Martin St. Louis 19 (Vincent Lecavalier, Brad Lukowich), spel 4 mot 5, 3-1 (10.08) Andrew Cogliano 9 (Sam Gagner, Joni Pitkänen).

Tredje perioden: 4-1 (05.51) Vincent Lecavalier 30 (Martin St. Louis), spel 5 mot 4, 4-2 (12.55) Steve Staios 5 (Andrew Cogliano, Sam Gagner), 4-3 (18.41) Ales Hemsky 13 (Dustin Penner, Shawn Horcoff).

Skott: 22-28 (3-6, 13-8, 6-14)

Utvisningar, Tampa Bay: 3x2 min. Edmonton: 4x2 min.

Publik: 16 799 (i St. Pete Times Forum)

Målvakter: Tampa Bay: Johan Holmqvist 89,3%, istid 60.00 Edmonton: Dwayne Roloson 81,8%, istid 58.42

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay - se ovan.

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 0, 0, +1, 08.13

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 1, 0, 0, 16.54

Matchen: Johan Holmqvist är verkligen tillbaka som nummer ett i Tampa Bay-målet. Trots att han, efter två raka nollor (Pittsburgh och Ottawa) släppte in tre mål i natt var spelet stabilt. Den svenske målvaktens nolla höll i 151 minuter och 37 sekunder då Andrew Cogliano reducerade till 3-1 för Edmonton.

”Honken” valdes också till en av matchens tre bästa spelare. De två övriga var radarparet i Martin St. Louis (ett mål och två assist) och Vincent Lecavalier (ett mål och en assist).

Trots de tre raka segrarna är Tampa Bay fortfarande sist i Eastern Conference men laget är bara sju poäng efter ledaren Carolina i Southeast Division. Tajt, med andra ord.

- Jag är inte förvånad eftersom det varit så de senaste två eller tre säsongerna. Du måste ta det match för match och vara säker på att vi spelar som vi ska, sa Vincent Lecavalier till AP.

Dallas-Columbus 2-4 (0-0, 2-1, 0-3)

Andra perioden: 1-0 (03.51) Brenden Morrow 20 (Antti Miettinen, Mike Ribeiro), 2-0 (08.38) Steve Ott 6 (Trevor Daley, Jeff Halpern), 2-1 (14.26) Kris Russell 1 (Nikolai Zherdev).

Tredje perioden: 2-2 (08.03) Andrew Murray 3 (Jan Hejda, Jiri Novotny), 2-3 (13.45) Kris Russell 2 (Nikolai Zherdev, Rostislav Klesla), spel 5 mot 4, 2-4 (19.57) Rick Nash 26 (-), tom bur, spel 5 mot 5.

Skott: 33-30 (5-14, 16-5, 12-11)

Utvisningar, Dallas: 8x2 min, 1x5 min. Columbus: 8x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 087 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Mike Smith 89,7%, istid 58.54 Columbus: Pascal Leclaire 93,9%, istid 60.00

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 2, 0, -1, 19.18

Niklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 15.49

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 2, 0, 0, 15.30

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 4, 0, 09.22

Fredrik Modin, f, Columbus 0, 0, 1, 2, -1, 17.39

Matchen: Dallas såg ut att ha matchen när laget i den andra perioden gick fram till 2-0 genom Brenden Morrow och Steve Ott. Men då spikade Columbus målvakt Pascal Leclaire igen och bortalaget tog över matchen.

En reducering i den andra perioden gav ökat självförtroende i den tredje - och då kom utdelningen ordentligt - 1-2 blev till 4-2.

Matchvinnare, en lite osannolik sådan, blev backen Kris Russel som med säsongens första mål satte 3-2-målet med drygt sex minuter kvar att spela - då Joel Lundqvist satt på utvisningsbänken för en hög klubba. Russel har under säsongen spelat 45 matcher och bara noterats för fem assist.

- Han har haft så många målchanser. Det är en stor lättnad. Han sätter så mycket press på sig själv att han ska bidra offensivt. Vi lät honom spela i power play för vi visste att denna dag skulle komma, sa Columbus coach Ken Hitchcock om Russel.

Calgary-Minnesota 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (03.31) Brian Rolston 16 (Marian Gaborik, Mikko Koivu).

Andra perioden: 1-1 (02.12) Stephane Yelle 3 (Matthew Lombardi, David Moss).

Tredje perioden: 2-1 (08.36) Craig Conroy 8 (Owen Nolan, Stephane Yelle).

Skott: 37-24 (10-9, 14-4, 13-11)

Utvisningar, Calgary: 4x2 min. Minnesota: 5x2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprusoff 95,8%, istid 59.34 Minnesota: Josh Harding 94,6%, istid 59.05

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 5, 0, 0, 21.53

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 3, 0, 0, 26.45

Matchen: Minnesota spelade smart och höll Calgarys vassa anfallare borta från målvakten Josh Hardings närområde. 1-0-ledningen för Wilds i den första perioden kvitterades dock av Stephane Yelle i tidigt i den andra perioden.

Och till slut kom också en rättvis segerpuck för Calgary när Craig Conroy strax före mitten av den tredje perioden satte 2-1.

- Jag hade undvikit att skjuta ett par gånger tidigare och passat istället. De sa att jag skulle skjuta så jag slängde bara iväg en backhand och det var härligt att se den gå in, sa Craig Conroy till AP.

I och med segern tog Calgary över förstaplatsen i den jämna Northwest Division.

- Det är så jämnt. Vi visste inför tredje perioden att Colorado hade förlorat och om vi vann skulle vi vara etta inför All Star-uppehållet, sa Conroy vidare.

Calgarys coach Mike Keenan var nöjd, mest över att andra spelare visa framfötterna när Jarome Iginlas målskytte hackar.

- Det är skönt att se att dessa killar bidrar, sa Mike Keenan.

Colorado-Nashville 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Första perioden: 0-1 (04.51) Shea Weber 3 (Ryan Suter, Vernon Fiddler), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 0-2 (00.59) Jason Arnott 18 (Ryan Suter), 0-3 (02.19) Alexander Radulov 16 (J.P. Dumont, Shea Weber), 0-4 (05.53) Martin Erat 13 (Jerred Smithson, Ville Koistinen), spel 5 mot 4.

Skott: 38-29 (15-10, 10-11, 13-8)

Utvisningar, Colorado: 5x2 min. Nashville: 4x2 min.

Publik: 15 235 (i Pepsi Center)

Målvakter: Colorado: Jose Theodore 86,2%, istid 60.00 Nashville: Dan Ellis 100%, istid 60.00

Matchen: Matchens lirare var utan tvekan Nashvilles målvakt Dan Ellis. Han räddade samtliga 38 skott som Coloradospelarna avlossade - flera av dem imponerande räddningar.

- Jag vet min roll och jag gillar den. Jag trivs med att starta efter att Chris (Mason) spelat natten innan och det känns bra att spela när man inte spelat på flera dagar, sa Dan Ellis till AP.

Chris Mason har startat de fyra tidigare matcherna, så Ellis var verkligen spelsugen - vilket också coachen Barry Trotz påpekade.

- Du kan se att vi inte har något tapp när vi startar med Dan. Han ger oss stort målvaktsspel varje gång vi behöver ge Chris lite vila, sa Barry Trotz.

Inför den tredje perioden hade Nashville dock bara en 1-0-ledning att gå på. Men redan efter knappt sex minuter spel av perioden hade bortalaget definitivt avgjort. Predators-trion Jason Arnott, Alexander Radulov och Marti Erat sänkte alla Colorados försök till att vända matchen.

- Det var vår tanke att gå in och göra ett snabbt mål i den tredje perioden. Gå ut och jaga dem och få dem bort från matchen. Det var precis vad vi gjorde, sa Martin Erat.

San Jose-Chicago 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (04.49) Jack Skille 3 (Brent Sopel), 1-1 (13.39) Sandis Ozolinsh 3 (Craig Rivet, Joe Thornton), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2-1 (13.33) Joe Pavelski 10 (Christian Ehrhoff), spel 4 mot 5, 2-1 (15.58) Christian Ehrhoff 1 (Matt Carle, Patrick Marleau), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-2 (11.18) Adam Burish 1 (Jacob Dowell)-

Skott: 23-30 (8-10, 8-12, 7-8)

Utvisningar, San Jose: 7x2 min. Chicago: 10x2 min.

Publik: 17 136 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov %, istid Chicago: Patrick Lalime %, istid

Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 2, 0, 0, 19.26

Matchen: San Jose hade fyra raka förluster inför nattens match - så segern var välbehövlig. Men den satt hårt inne när Chicago pressade på hårt i slutminuterna. Men närmare än Adam Burish 2-3-reducering (första NHL-målet) kom inte Blackhawks.

Stor anledning till det var målvakten Evegeni Nabokov som släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna. Men i natt dök han, simmade på isen, gjorde flera fina parader och fixade två poäng till San Jose som nu bara är två poäng efter Dallas i toppen av Pacific Division.

Los Angeles-Detroit 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (06.57) Tomas Holmström 19 (Pavel Datsyuk, Nicklas Lidström).

Andra perioden: 0-2 (14.47) Mikael Samuelsson 8 (Matt Ellis).

Tredje perioden: 0-3 (02.55) Johan Franzén 9 (Mikael Samuelsson, Brian Rafalski).

Skott: 27-27 (12-6, 6-10, 9-11)

Utvisningar, Los Angeles: 3x2 min. Detroit: 2x2 min.

Publik: 18 118 (i Staples Center)

Målvakter: Los Angeles: Jason LaBarbera 88,9%, istid 59.55 Detroit: Chris Osgood 100%, istid 59.58

Andreas Lilja, b, Detroit 0, 0, 1, 0, +1, 19.05

Nicklas Lidström, b, Detroit 0, 1, 1, 0, +1, 25.57

Niklas Kronwall, b, Detroit 0, 0, 0, 0, +1, 22.44

Mikael Samuelsson, f, Detroit 1, 1, 5, 0, +2, 17.40

Tomas Holmström, f, Detroit 1, 0, 1, 0, +2, 16.39

Johan Franzén, f, Detroit 1, 0, 3, 0, +1, 17.59

Matchen: Tre mål, ett i vardera perioden, av tre olika svenskar. När Henrik Zetterberg saknades steg Tomas Holmström, Mikael Samuelsson och Johan Franzén fram och fixade en övertygande seger för NHL:s bästa lag mot NHL:s sämsta lag.

Trots att skottstatisken i matchen var jämn (27-27) var och är klasskillnaden givetvis stor mellan dessa lag. Detroit går till All Star-vilan med 76 poäng, klar bäst i ligan.

Mikael Samuelsson, som haft influensakänningar senaste tiden, noterades också för en assist och var de aktivaste svensken på isen.

Chris Osgoods nolla var hans tredje för säsongen.