Plexistrul försenar i Gävle

Publicerad 2017-10-19

En skruv lös?

Nej, i Gavlerinken har det handlat om fler än så. Mötet med Rögle har två gånger under kvällen försenats i cirka fem minuter då plexiglaset har behövt lagas.

Brynäs och Rögle har båda två haft en tung säsongsstart på årets SHL.

Men när de båda lagen möttes i Gävle var det stundtals svårt att få till en match överhuvudtaget, i stället var det vaktmästaren i Gavlerinken som fick mest istid.

Redan i första periodens inledning tvingades matchen till ett flera minuter långt avbrott på grund av strul med plexiglaset bakom ena målet.

Rögle vände efter strulet

Och problemen fortsatte när lagen kom ut till andra perioden, då fick spelarna vackert vänta ytterligare fem minuter när nya plexiglasproblem uppdagades i andra änden av rinken. Tre vaktmästare fick agera för att skruva åt en skiva.

”Plexistrul i Gavlerinken. Tar lite tid när man ska dra dit alla skruvar för hand. De får investera i en skruvdragare.”, konstaterade Sportbladet Hans Abrahamsson på plats i Gavlerinken.

Den sista pausen utnyttjade Rögle bäst som när spelet kom igång snabbt vände 1–2-underläge till ledning 3–2.