Jonsson gjorde sitt första SHL-mål

Publicerad 2017-12-09

För två säsonger sedan spelade han division 1-hockey med HC Dalen.

I dag gjorde Joseph Jonsson, 20, sitt första SHL-mål när hans Karlskrona besegrade Skellefteå med 3–1.

– Jag har tänkt på det flera gånger, säger han.

Den Landsbrofödde Joseph Jonsson gjorde division 2-debut för Boro/Vetlanda som 15-åring. Flyttlasset gick sedan vidare till den regerande mästaren HV71 där det totalt blev två SHL-matcher.

För två säsonger sedan lånades han ut till HC Dalen, som tränas av HV-ikonen Per ”Pelle” Gustafsson, där det blev ett mål på åtta matcher.

Men när han kom till Karlskrona ifjol har hans karriär fått ett rejält lyft.

Sitt första SHL-mål

I sin debutsäsong i KHK-tröjan gjorde han 39 matcher, men lyckades inte göra något mål.

När trettonplacerade Karlskrona gästades av Skellefteå under lördagen skulle Landsbrosonens måltorka äntligen ta slut.

I mitten av den andra perioden fick han pucken av Mattias Guter och gjorde mål från en nästintill obefintlig vinkel - ett mål som resulterade i att hans lag tog en 3–0-ledning.

– Jag såg inte att pucken gick in först, men känslan när jag förstod det var riktigt skön, säger 20-åringen till C More efter slutsignalen och förklarar att måltorkan är något som har påverkat honom.

– Jag har tänkt på det flera gånger. Men nu känns det såklart väldigt skönt.

Skellefteå reducerade i slutet av den andra perioden men lyckades inte komma närmare än så i den tredje.