Kontraktsbråk mellan SHL-klubben och stjärnan

Reporter: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Jhonas Enroth.
Foto: BILDBYRÅN
Jhonas Enroth.

Örebro och stjärnmålvakten Jhonas Enroth, 31, var överens om ett treårskontakt värt runt tio miljoner kronor.

Men enligt vad Sportbladet erfar vill nu Örebro dra sig ur uppgörelsen. 

Trots att parterna var överens – och Enroth redan har fått ut en stor del av lönen i en så kallad sign on-bonus.

Redan i höstas fick Sportbladet uppgifter om att Jhonas Enroth och Örebro var överens om ett treårskontrakt, vilket också stämde. Guldhjälten från VM 2013 kom till Örebro i slutet av förra säsongen och gjorde succé. 

Till den här säsongen skrev han på för KHL-laget Dinamo Minsk, en klubb han lämnade i december. 

Runt årsskiftet fick Sportbladet uppgifter om att Enroth var högaktuell för Leksand, vilket han också var. Men övergången till Leksand sprack.

Enligt Sportbladets uppgifter var en stor anledning den så kallade sign on-bonusen som Enroth redan ska ha fått utbetald av Örebro. Rent skattetekniskt var det då en förutsättning att han inte spelade i Sverige den här säsongen.

Treårskontraktet med Örebro ska enligt uppgifter vara värt runt tio miljoner kronor.

Avslutar säsongen i Österrike

Men nu är det högst osäkert om det blir spel med Örebro kommande säsong, trots ett treårsavtal och att delar av lönen redan är utbetald. Anledning är att Örebro börjat förhandla med Dominik Furch, vars löneanspråk Sportbladet under avslöja i går. 

Något som gjort att relationen mellan Enroth och Örebro har blivit allt mer ansträngd. Därför har också Örebro börjat titta på möjligheter att någon annan klubb tar över Enroths kontrakt och även sagt åt den förre landslagsmålvakten att han kan börja titta på andra alternativ.

– Jag är ny agent för Jhonas och vad som hänt tidigare kan jag inte kommentera. Han är i Klagenfurt nu och jag ser över hans möjligheter till nästa säsong, säger hans agent Joakim Persson.

Jhonas Enroth har valt att avsluta den här säsongen i österrikiska Klagenfurt.

Sportbladet har sökt Jhonas Enroth och Örebros sportchef Niklas Johansson. Den sistnämnde har avböjt att kommentera Sportbladets uppgifter.

Publicerad: